WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η «Μπάρμπι» διαλύει σχέσεις (ευτυχώς): Πώς η ταινία βοήθησε γυναίκες να χωρίσουν τοξικούς συντρόφους


Κλέλια Φατούρου

7 Αυγούστου 2023

Η «Μπάρμπι» διαλύει σχέσεις (ευτυχώς): Πώς η ταινία βοήθησε γυναίκες να χωρίσουν τοξικούς συντρόφους
Η «Μπάρμπι» έκανε πολλές γυναίκες να καταλάβουν πως έχουν σχέση με άντρες που είναι εντελώς υπέρ της πατριαρχίας

Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ πέτυχε τον στόχο της, κι ας υπήρξαν σχόλια για «ρηχό φεμινισμό» και «πολύ κακό για το τίποτα». Η ταινία είχε τόσο ροζ όσο χρειαζόταν, fun, μουσική και μπόλικο προβληματισμό, ανεξαρτήτως φύλου. Γεγονός που απεδείχθη από την πορεία αρκετών σχέσεων μετά τη προβολή.

Κι αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών χωρισμών, φαίνεται πως οφείλεται στην κυκλοφορία της ταινίας «Μπάρμπι». Όσες γυναίκες δεν είχαν αντιληφθεί, ή δεν ήθελαν να αντιληφθούν, ότι έχουν σχέση με κάποιον που θεωρεί ότι η πατριαρχία δεν είναι πρόβλημα ή ότι κλαις επειδή «παραείσαι ευαίσθητη», το κατάλαβαν μετά την προβολή.

Η τάση του χωρισμού εξαιτίας της Μπάρμπι έχει γίνει viral σε διάφορες πλατφόρμες, με γυναίκες να μοιράζονται την ιστορία τους, που λαμβάνει χώρα μέσα σε μία κινηματογραφική αίθουσα, ή λίγες ώρες μετά. Στο Reddit, υπάρχουν ιστορίες για συντρόφους που ένιωθαν άβολα κατά τη διάρκεια της ταινίας και στο τέλος μίλησαν για την ενόχλησή τους.

Δεν είναι φυσικά ότι οι περισσότερες δεν γνώριζαν με ποιον βγαίνουν. Η ταινία όμως λειτούργησε σαν μέσο ενδυνάμωσης για να πάρουν την απόφαση και να αποδεσμευτούν από έναν τοξικό άνθρωπο, που δεν καταλαβαίνει γιατί μία γυναίκα κλαίει βλέποντας την ταινία ή πιστεύει ότι η ζωή της είναι εύκολη σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

@shirly2916 #barbie #barbiemovie #breakup #gaslighting ♬ original sound - SHIRLY 🍭

Τα σχόλια σε ένα τέτοιο βίντεο ήταν αναμενόμενα. Εκείνοι που την κατακρίνουν επειδή χώρισε για μία ταινία και εκείνες που ταυτίστηκαν απόλυτα. Προφανώς και δεν είναι μία απλή ταινία για πολλές από εμάς, και δεν περιγράφει μόνο την τοξικότητα των ανδρών, αλλά και την τοξικότητα των ανθρώπων.

@nicolehoef dont settle for less besties 🎀💕#barbie #barbiethemovie #barbiemovieshitdifferent #fyp #barbiemovie #boyfriendgoals ♬ Speed Drive (From Barbie The Album) - Charli XCX

Κι επειδή στόχος δεν είναι να μιλάμε μόνο για τα αγόρια που έχουν καταπιεί την πατριαρχία, είδαμε και βίντεο κοριτσιών που πήγαν να δουν την ταινία με υποστηρικτικά αγόρια, που έβαλαν ροζ και έδειξαν κατανόηση σε όλους τους προβληματισμούς. Όπως έκανε και ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δηλαδή. Γίνε σαν τον Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.