WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Rebound sex: Είναι τελικά καλή ιδέα να κάνεις σεξ μετά τον χωρισμό;


Κλέλια Φατούρου

23 Αυγούστου 2023

Rebound sex: Είναι τελικά καλή ιδέα να κάνεις σεξ μετά τον χωρισμό;
Unsplash/roberto nickson
Μήπως το αποφεύγεις, ενώ δεν υπάρχει λόγος;

Έχουμε αυτή την άποψη ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσει μετά τον χωρισμό, προκειμένου να ξαναμπούμε στο ερωτικό παιχνίδι. Αν δεν το κάνουμε, δεν πενθούμε σωστά το τέλος της σχέσης. Ισχύει όμως για όλους; Μήπως δεν πρέπει να βάζουμε κανόνες και να κάνουμε αυτό που λέει το ένστικτό μας;

«Αν συνδέεις το σεξ με θετικά συναισθήματα, απόλαυση, ανακούφιση από το άγχος ή αν μία νέα εμπειρία σου προκαλεί ενθουσιασμό, γιατί να μην κάνεις σεξ με ένα καινούριο πρόσωπο, ακόμα και αν θεωρείς ότι είναι πολύ νωρίς. Είμαστε προγραμματισμένοι να αναζητούμε σύνδεση, με οποιονδήποτε τρόπο, επομένως το rebound sex μπορεί να είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία», μάς εξηγεί η σεξολόγος Δρ. Jess O'Reilly.

Πότε δεν είναι καλή ιδέα

Καταρχάς, όταν το ένστικτό σου σου λέει ότι δεν είσαι έτοιμη. Αυτό από μόνο του αρκεί. Αν δεν είσαι σίγουρη, μην το δοκιμάσεις αν έχεις συνδέσει το σεξ με ντροπή ή αμηχανία. Μην το κάνεις επειδή επιμένουν οι φίλοι σου, οι οποίοι είναι σίγουροι ότι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Πώς ξέρεις ότι είσαι έτοιμη;

Όταν νιώθεις ότι γνώρισες ένα παρτενέρ που σε κάνει να νιώθεις ασφαλής και όλα γίνονται με ευκολία, σημαίνει ότι είναι για εσένα. Αν ξεχάσεις τους κανόνες, θα κάνεις αυτό που ταιριάζει σε εσένα, χωρίς πρέπει. Αν είσαι σχεσάκιας, το rebound sex μπορεί να μην σου ταιριάζει. Ίσως όμως τύχει να γνωρίσεις την επόμενη μεγάλη σου σχέση, με το που τελειώσει η προηγούμενη. Συμβαίνουν αυτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS