WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 πράγματα που όλες οι γυναίκες άνω των 30 πρέπει να ξέρουν για το σεξ


Κλέλια Φατούρου

4 Σεπτεμβρίου 2023

8 πράγματα που όλες οι γυναίκες άνω των 30 πρέπει να ξέρουν για το σεξ
Unsplash/Toa Heftiba
Είναι οι απλοί κανόνες που βελτιώνουν την ερωτική σου ζωή

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε γυναίκες, οι πιο έντονοι οργασμοί βιώνονται από τα 36 και μετά. Ακούγεται λογικό αν σκεφτείς ότι χρειάζεσαι χρόνο μέχρι να ενηλικιωθείς σεξουαλικά και να ανακαλύψεις τι λειτουργεί για εσένα. Μαθαίνεις επίσης το πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνείς και ότι τίποτα δεν συμβαίνει μαγικά, από μόνο του.

Αν πάλι δεν ισχύει στην περίπτωση σου, κράτα σημειώσεις, γιατί οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι σημαντικές και είναι αυτά που όλες οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν, ειδικά από τα 30 και μετά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα σε βοηθήσουν και στο να πετύχεις τους έντονους οργασμούς που λέγαμε.

Το λιπαντικό κάνει τα πάντα καλύτερα

Έχουμε μιλήσει ξανά για την τεράστια συμβολή του λιπαντικού, και ειδικά για γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή για εκείνες τις φορές που χρειάζεσαι έξτρα βοήθεια. Ακόμα όμως και όταν δεν υπάρχει ανάγκη, γιατί να μην κάνεις πιο απολαυστικό σεξ, χωρίς πιθανότητα πόνου;

Κάθε ζευγάρι διαφέρει

Ένα πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι μπαίνουμε σε συνεχείς συγκρίσεις με τους άλλους. Γιατί η κολλητή μου κάνει πιο συχνά σεξ με τον σύντροφό της; Γιατί διαρκεί περισσότερο από αυτό που κάνω εγώ; Χαλάρωσε και κάνε focus σε αυτό που είναι ιδανικό για εσάς τους δύο.

Επικοινώνησε χωρίς φόβο

Δεν γίνεται να είσαι σε μία σχέση (ή και όχι) και να μην μιλάς ανοιχτά για τις ανάγκες σου στο σεξ. Αν χρειάζεσαι περισσότερη συχνότητα, αν είσαι σε φάση που δεν έχεις ιδιαίτερη ερωτική επιθυμία ή αν θες να δοκιμάσεις νέα πράγματα, θα πρέπει να το λες, πάντα υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Δεν είναι κακό να το βάζεις σε πρόγραμμα

Λέμε ναι πάντα στο αυθόρμητο και παθιασμένο σεξ, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό όταν δουλεύεις πολύ και βρίσκεσαι σε μία μακροχρόνια σχέση. Κλείστε ραντεβού για μία έξοδο, που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε σεξ.

Λένε και οι άντρες όχι

Μετά τα 30, πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα στερεότυπα που θέλουν τους άντρες να είναι πάντα σε σεξουαλική ετοιμότητα. Είμαστε όλοι το ίδιο, με φορές που δεν έχουμε όρεξη, είμαστε πεσμένοι και μάς κατακλύζει το άγχος.

Το σεξ δεν είναι μόνο διείσδυση

Άλλο ένα στερεότυπο με το οποίο μεγαλώσαμε. Είναι οκ να επιδίδεστε μόνο σε προκαταρκτικά ή στοματικό σεξ. Αν περνάτε καλά και βιώνετε έντονους οργασμούς, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα διείσδυση.

Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο

Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι αγχολυτικό, όσο μεγαλώνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι χρειάζεσαι καλή ψυχολογία και χαλάρωση για αν απολαύσεις το σεξ που κάνεις. Αφήνεις εκτός κρεβατοκάμαρας το άγχος της δουλειάς και αφήνεσαι σε φαντασιώσεις και ερωτικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχει μόνο το βραδινό σεξ

Ίσα ίσα, που μπορεί να ανακαλύψεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο το πρωί ή το απόγευμα. Αν νιώθεις τότε πιο ξεκούραστη ή γεμάτη ενέργεια, δεν χρειάζεται να περιμένεις να νυχτώσει για να περάσεις καλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.