WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ερωτική έλξη: 3 επιστημονικά συμπεράσματα που πρέπει να ξέρεις


JTeam

3 Σεπτεμβρίου 2023

Ερωτική έλξη: 3 επιστημονικά συμπεράσματα που πρέπει να ξέρεις
Έρευνες μελέτησαν την σεξουαλική έλξη και τα συμπεράσματα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα

Για να έρθουμε πιο κοντά με τα σεξουαλικά μας ένστικτα, είναι σημαντικό πρώτα να τα γνωρίσουμε καλύτερα. Τι είναι αυτό που μας ελκύει; Πως επηρεάζεται η σεξουαλική μας ορμή; Αλλά ποια είναι όσα πρέπει να γνωρίζουμε;

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα που έχουν προκύψει, από έρευνες που ανέλυσαν τις ανθρώπινες, σεξουαλικές ορμές.

Ο ρόλος της ωορρηξίας

Αν είσαι γυναίκα, θα έχεις ήδη καταλάβει για τι ακριβώς μιλάμε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση μας, αλλά και τις ορμές μας, πόσο μάλλον τις σεξουαλικές. Έρευνα έχει αποδείξει πως οι προτιμήσεις των γυναικών για ορισμένα αντρικά χαρακτηριστικά, αλλάζουν κατα τη διάρκεια του κύκλου, ενώ η ερωτικά διάθεση απογειώνεται κατα τις ημέρες ωορρηξίας.

Υπάρχει φωνητική έλξη

Ένα πολύ απλό χαρακτηριστικό, το οποίο ίσως και να έχουμε ξεχάσει, είναι η σημασία του τόνου της φωνής. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έλκονταν περισσότερο από άντρες με βαθύτερες φωνές, καθώς συνδέονταν με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Οι άντρες, από την άλλη πλευρά τους, προτιμούσαν γυναίκες με υψηλότερη φωνή, που συνήθως σχετίζεται με τη νεότητα και τη θηλυκότητα.

Το πείραμα με το ιδρωμένο μπλουζάκι

Ένας Ελβετός βιολόγος, και συγκεκριμένα ο Claus Wedekind, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα πίσω στο 1995. Μέσα από ένα πείραμα του, με ένα ιδρωμένο μπλουζάκι, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έλκονταν από τη μυρωδιά των αντρών που είχαν διαφορετικά γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος από τα δικά τους.

Συμπέρασμα που υποδηλώνει ότι η μυρωδιά παίζει ρόλο στην επιλογή συντρόφου, συμβάλλοντας ενδεχομένως στη διασφάλιση υγιέστερων απογόνων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.