WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

DINK: Δεν θέλεις παιδιά; Αυτός ο όρος του dating είναι για σένα


Στεφανία Παπαδημητρίου

20 Σεπτεμβρίου 2023

DINK: Δεν θέλεις παιδιά; Αυτός ο όρος του dating είναι για σένα
Βρήκες τον άνθρωπό σου, περνάτε τέλεια, έχετε τη δική σας, διμελή οικογένεια; Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός του DINK

Αν είσαι πάνω από 30 και βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση, σίγουρα σε έχουν ρωτήσει αν έχετε σκεφτεί να κάνετε οικογένεια - άσχετο που και δύο μόνο άτομα, μία χαρά οικογένεια είναι. Θέλουν να ξέρουν τα σχέδια σας για το μέλλον - φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, σχεδόν κάθε κοινός γνωστός σας, όλοι αισθάνονται την ανάγκη να μάθουν. Γιατί συγκατοικείτε αν δεν θέλετε να παντρευτείτε; Ποιος ο λόγος του γάμου, αν δεν θέλετε παιδιά; Δεν θέλετε παιδιά; Τότε δεν είστε ο ένας για τον άλλο.

Όσο απίστευτο κι αν τους φαίνεται, δύο άνθρωποι γίνεται να θέλουν να μοιραστούν τις ζωές τους, να φτιάξουν τη δική τους, διμελή συμμαχία και να μην τη μεγαλώσουν. Αυτό είναι το λεγόμενο DINK (Dual Income, No Kids - Διπλό Εισόδημα, Καθόλου Παιδιά), ένας όρος του dating που αξίζει να μάθεις και - γιατί όχι; - να μπει στο καθημερινό σου λεξιλόγιο. Βέβαια, ο όρος δεν είναι νέος, για την ακρίβεια κυκλοφορεί ήδη από τη δεκαετία του ' 90, αλλά είναι νέος ο τρόπος που τον έχει αγκαλιάσει η γενιά των millenials.

@jadenandandy this stage of life is my favorite so far #couples #marriage #dating #relationshipgoals #couplesgoals #dink #couplescomedy #couplestiktok ♬ original sound - IRON GAINS

Στο TikTok, τα DINK ζευγάρια είναι πολλά και σου δείχνουν ότι δεν πειράζει, αν δεν είσαι σαν τους άλλους. Δεν χρειάζεται να κάνεις παιδιά, αν δεν το θέλεις - ανήκεις σε μία γενιά που, ευτυχώς, έχει σταδιακά αρχίσει να διώχνει από πάνω της αυτήν την αντίληψη που προστάζει να γίνεσαι γονιός για να τα κάνεις όλα με τη σειρά. Ποια είναι η σειρά; Τελειώνεις το σχολείο, σπουδάζεις, βρίσκεις δουλειά, ερωτεύεσαι, συζείς, παντρεύεσαι, γεννάς.

@thatvancouvercouple would you do something like this?? 👀🌎 #travel #couplestiktok #travelcouple #europeansummer #traveleurope #marriedlife #couplegoals #longtermtravel ♬ Summer Vibes - GRLN

Καθένας έχει τους λόγους του που θέλει ή δεν θέλει να φέρει άλλους ανθρώπους στον κόσμο (τόσο τον δικό του, όσο και τον ευρύτερο). Δεν είναι ότι επιλέγεις την καριέρα από τη μητρότητα, τους φίλους από την πατρότητα, το ξενύχτι από την «οικογενειακή γαλήνη». Ίσως απλώς ξέρεις ότι δεν θα σου βγει - κι έχεις κουραστεί να ακούς ότι ο σωστός σύντροφος θα σου ξυπνήσει αυτό το ένστικτο.

Ούτε είσαι λιγότερο φιλόδοξος, λιγότερο κουλ, λιγότερος γενικά, αν ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις τη δική σου, τεράστια οικογένεια με μωρά και κατοικίδια.

Όπως κι αν επιλέξουν να πορευτούν οι άλλοι, δεν έχεις παρά να το σεβαστείς χωρίς να πεις τη γνώμη σου - και χωρίς να ακούσεις την αποψούλα κανενός. Εσύ, ζήσε την καλύτερη DINK ζωή σου. Όλα θα πάνε καλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.