WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έρευνα: Το να μην έχεις κάνει ψυχοθεραπεία, είναι red flag στο dating


JTeam

27 Οκτωβρίου 2023

Έρευνα: Το να μην έχεις κάνει ψυχοθεραπεία, είναι red flag στο dating
To 92% των συμμετεχόντων, θέλει να βγαίνει με άτομα που έχουν δει ειδικό ψυχικής υγείας

Όταν μιλάμε για dealbreakers στο dating, συχνά αναφερόμαστε σε «βαριές» απόψεις, όπως το αν κάποιος θέλει οικογένεια ή όχι. Έρευνα, τώρα, βρήκε ένα ακόμη red flag, ίσως λίγο πιο απρόσμενο από τα άλλα: Το αν έχει κάνει ψυχοθεραπεία.

Το dating app Pure, ρώτησε άτομα άνω των 18, διάφορων σεξουαλικών προσανατολισμών, εθνικού και κοινωνικού υπόβαθρου, τι ψάχνουν στους συντρόφους τους. Βρέθηκε ότι οι περισσότεροι αναζητούν άτομα που είτε έχουν δει επαγγελματία ψυχικής υγείας στο παρελθόν, ή τώρα κάνουν την ψυχοθεραπεία και την ψυχανάλυσή τους.

Το 92% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να βγουν με άτομα που έχουν δει ψυχολόγο. Επτά στους δέκα single ενήλικες, αισθάνονται άνετα να μιλήσουν περί ψυχικής υγείας στα ραντεβού, ενώ το 50% το βρίσκει ελκυστικό, όταν γίνεται σχετική κουβέντα στο πρώτο ραντεβού.

«Η ψυχοθεραπεία μας δίνει τα εργαλεία να μιλήσουμε για τα προβλήματά μας και μας συνδέει με τα συναισθήματά μας – άρα και των άλλων», έγραψε το Pure σε άρθρο.

«Για πολλούς, η ανάγκη να βγουν με άτομα που έχουν κάνει θεραπεία, είναι αποτέλεσμα αλλοτινών εμπειριών. Το 23% των συμμετεχόντων στην έρευνα, πιστεύουν ότι αυτά τα άτομα είναι λιγότερο πιθανό να συμπεριφερθούν άσχημα, όπως το να κάνουν ghosting».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.