WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 tips για σίγουρο γυναικείο οργασμό - Η διείσδυση δεν αρκεί


JTeam

28 Νοεμβρίου 2023

3 tips για σίγουρο γυναικείο οργασμό - Η διείσδυση δεν αρκεί
IG @candiceswanepoel
Ο γυναικείος οργασμός είναι πιο περίπλοκος και χρειάζεται περισσότερα από μια διείσδυση

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες θέλουν σχεδόν διπλάσιο χρόνο (13,41 λεπτά έναντι των 6-7 λεπτών που χρειάζονται οι άντρες) για να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά οι διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι ο γυναικείος εγκέφαλος να φτάσει σε κορύφωση είναι πολύ πιο περίπλοκες.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η διείσδυση δεν αρκεί, και η συντριπτική πλειοψηφία αναφέρει πως χρειάζεται εξωτερική και εσωτερική διέγερση, όπως επίσης και διέγερση της κλειτορίδας. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε σεξουαλική υγεία και ερωτικές σχέσεις, οι οποίοι μίλησαν στο αμερικάνικο Men’s Health, υπάρχουν μερικά tips που θα μπορούσαν να διευκολύνουν περισσότερες γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό.

  • Όχι βιασύνες

Βασικό στοιχείο είναι η χαλάρωση, για να υπάρξει η ευχαρίστηση και κατ' επέκταση η ικανοποίηση. Και η βιασύνη σίγουρα δεν οδηγεί σε ένα χαλαρό μυαλό και σώμα. «Να αφιερώσετε χρόνο ο ένας στον άλλο, ο ένας στο σώμα του άλλου και να μην εστιάζετε απαραίτητα στον τελικό προορισμό (δηλαδή στον οργασμό)», αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια και σεξολόγος, Shadeen Francis. «Όσο περισσότερο μια γυναίκα σκέφτεται τον οργασμό, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχει για να της συμβεί». Το σημαντικό είναι να αφεθεί, να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην επαφή και την σεξουαλική πράξη, χωρίς περιττές σκέψεις και βιασύνες.

  • Δώσε έμφαση στην κλειτορίδα

Μελέτη του 2017, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόλις το 18% των γυναικών κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο με κολπικό σεξ και διείσδυση. Επομένως, η συντριπτική πλειοψηφία χρειάζεται διέγερση και στην κλειτορίδα. Η τριβή, η επαφή, το να ενθαρρύνεις την γυναίκα να ενισχύσει τον οργασμό της με το άγγιγμα, είναι επιθυμητές πρακτικές.

  • Μη χάνεις την επικοινωνία

Για πολλούς άντρες, το θέμα της διέγερσης και της κατάκτησης σταματά μόλις πέσετε στο κρεβάτι. Από εκεί και έπειτα, απλώς συμβαίνει η πράξη μέχρι να ολοκληρώσετε. Κάτι τέτοιο όμως, δεν θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα μια γυναίκα. Συνέχισε το άγγιγμα, τα φιλιά, την επαφή και γενικά την επικοινωνία και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Μάθε τι είναι αυτό που της αρέσει, τι όχι, ή πως το θέλει. Όλα αυτά μέσα από αισθησιακή ομιλία και αγγίγματα. Κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει την σεξουαλική σας εμπειρία συνολικά. Σύμφωνα με έρευνα του 2017, που διεξήχθη σε περισσότερους από 50.000 ενήλικες, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες ήταν πολύ πιο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό αν το σεξ περιελάμβανε ένα συνδυασμό παθιασμένων φιλιών, στοματικού σεξ και κλειτοριδικής διέγερσης.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.