WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και καταλήγουν σε κακό σεξ


JTeam

7 Δεκεμβρίου 2023

5 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και καταλήγουν σε κακό σεξ
Καλό είναι να μην καταστρέφουμε τις απολαύσεις, πόσο μάλλον τις σεξουαλικές

Το έχουμε τονίσει ξανά πως στο σεξ δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές και τεχνικές, οι οποίες λειτουργούν για όλους. Θέλει λίγο ψάξιμο με τον σύντροφο σου, προκειμένου να το εξελίξετε και να βρείτε τι είναι αυτό που σας ικανοποιεί και σας διεγείρει. Η διαδικασία αυτή, πέρα από ενθουσιώδης, έχει και πολλά απρόβλεπτα. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, καθένας έχει τις δικές του κακές σεξουαλικές εμπειρίες.

Μιας και πλέον το σεξ δεν συνδέεται αποκλειστικά με την αναπαραγωγή, αλλά με την απόλαυση και την σύνδεση, έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών με πολλές μελέτες και έρευνες να δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διάσημης sex educator Shan Boodram, υπάρχουν ορισμένα συνηθισμένα λάθη ανάμεσα σε ζευγάρια, τα οποία οδηγούν σε κακό σεξ:

Jenny.Gr
IG/ @tyrellhampton

To σεξ δεν θέλει βιασύνες

H βιασύνη δεν λειτουργεί υπέρ των συντρόφων, αντιθέτως ακόμη και αν υπάρξει διέγερση, δεν θα χτιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Χρειάζεται να βρείτε τον χρόνο σας, έτσι ώστε να μην προχωρήσετε στην πράξη, ούτε καθυστερημένα, αλλά ούτε βιαστικά. Το σίγουρο είναι πως τα προκαταρκτικά, η διεκδίκηση και ο αισθησιασμός, πριν το σεξ, είναι απαραίτητη για να υπάρξει εγκεφαλική διέγερση και έντονος οργασμός. Όλα αυτά όμως, προϋποθέτουν και χρόνο.

Δεν δημιουργείτε ερωτισμό

"Το σεξ είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια σωματική κίνηση μέσα-έξω", δηλώνει η ειδικός. Οι σεξουαλικές πρακτικές δεν ξεκινούν όταν συμβεί η διείσδυση, αλλά χρειάζεται ερωτισμός τόσο στην επικοινωνία σας, όσο και στις κινήσεις. Το φλερτ, η αφή, η μυρωδιά, ακόμη και η μουσική έχουν καθοριστικό ρόλο στο να χαλαρώσει ο εγκέφαλος και να εστιάσει στην ερωτική πράξη. Επομένως μη προσπερνάτε την ατμόσφαιρα, και την ερωτική διεκδίκηση.

Δώστε βάση σε post-sex aftercare

Είναι κάτι το οποίο σε πολλές περιπτώσεις παραμελείτε, και δημιουργεί απόσταση ανάμεσα στα ζευγάρια. Μπορεί να μην έχει να κάνει αποκλειστικά με την ερωτική πράξη, αλλά η συμπεριφορά σας μετά από αυτήν, είναι επίσης καθοριστική. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η επαφή, η επικοινωνία, ακόμη και το να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, εφόσον το θέλετε. Αντιθέτως, η παραμέληση όλων αυτών μπορεί να επηρεάσει και την επόμενη σεξουαλικέ συνεύρεση, και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.