WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα κάνεις καλύτερο σεξ, σύμφωνα με το Χάρβαρντ


JTeam

18 Ιανουαρίου 2024

Πώς θα κάνεις καλύτερο σεξ, σύμφωνα με το Χάρβαρντ
Pexels
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ, το καλό σεξ βρίσκεται στα απλά

Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο σε μια ευχάριστη σεξουαλική εμπειρία είναι πολλοί. Το σίγουρο είναι πως το σεξ, όσο απλή πράξη και αν είναι, άλλο τόσο πολύπλοκη μπορεί να θεωρηθεί, ειδικά σε σχέση με τον γυναικείο οργασμό. «Στο μικροσκόπιο του Χάρβαρντ» μπήκαν όλες εκείνες οι προδιαγραφές που χρειάζονται, για να πετύχεις μια ακόμη καλύτερη σεξουαλική εμπειρία, αλλά και για να κάνεις τις συνευρέσεις σου πιο απολαυστικές.

  • Ενημερώσου σωστά

Το σεξ για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Ο κόσμος μιλάει πιο απελευθερωμένα από ποτέ για το σεξ και θα ήταν πολύ χρήσιμο αν εκμεταλλευτείς τις σωστές πληροφορίες. Απευθύνσου σε σεξολόγους, ψυχολόγους, βιβλία ακόμη και διαδίκτυο προκειμένου να έχεις την απαραίτητη γνώση σε ό,τι αφορά το σεξ ή οποιοδήποτε πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίζεις. Σημαντικό επίσης είναι και η επικοινωνία των συντρόφων σχετικά με το σεξ. Αν στη αρχή σας φαίνεται δύσκολο, δοκιμάστε να δείτε μαζί μια ταινία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και να ανταλλάξετε γνώμες και απόψεις.

  • Σωματική και συναισθηματική επαφή μέσα στη μέρα

Ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόθεση για σεξ, είναι ιδιαίτερα βοηθητικό όταν ένα ζευγάρι διατηρεί επαφές σωματικές και συναισθηματικές μέσα στη μέρα. Τα φιλιά, οι αγκαλιές, τα τρυφερά λόγια και το συναισθηματικό δέσιμο, μπορούν να συμβάλλουν σε μια καλύτερη σεξουαλική εμπειρία όταν έρθει η στιγμή.

  • Χρησιμοποίησε λίπανση

Το σεξ χρειάζεται μια προετοιμασία, και είναι γνωστό πως και τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούσαν έλαια και τελετουργίες πριν ξεκινήσει η σεξουαλική πράξη. Ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόβλημα κολπικής ξηρότητας, η σωστή λίπανση βοηθά σε μια πιο χαλαρωτική, ευχάριστη και χωρίς πόνο σεξουαλική εμπειρία. Με την κατάλληλη λίπανση μπορείς να αυξήσεις και την ένταση στο σεξ, χωρίς να φοβάσαι για τραυματισμούς.

  • Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Μπορεί να ανυπομονείς να ξεκινήσει το σεξ, αλλά καλό είναι να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος και στα προκαταρκτικά. Επιλέξτε ένα ήρεμο, άνετο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να διεγερθείτε σωστά.

  • Βάλε περισσότερες στάσεις

Ακόμη και αν έχεις βρει αυτό που σου αρέσει στο σεξ, πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερο πειραματισμό και για νέες στάσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Δεν είναι η κάθε μέρα ίδια, επομένως ακολούθησε τη διάθεση σου και προσκάλεσε την/τον σύντροφο σου να δοκιμάζετε διαφορετικά πράγματα στο σεξ, από στάσεις, μέρη, μέχρι και ώρες της ημέρας.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.