WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως είσαι πολυγαμικός; 5 σημάδια πως οι μονογαμικές σχέσεις δεν είναι για σένα


JTeam

19 Ιανουαρίου 2024

Μήπως είσαι πολυγαμικός; 5 σημάδια πως οι μονογαμικές σχέσεις δεν είναι για σένα
Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις νέα πράγματα;

Η μονογαμία παρουσιάζεται συχνά σαν κάτι ιδανικό, κάτι σωστό, σαν τον κανόνα που πρέπει να ακολουθείς. Από τα παραμύθια που διαβάζουμε ως παιδιά, μέχρι τις ταινίες και τα βιβλία που καταναλώνουμε ως ενήλικες - όλα, μας λένε ότι για να πετύχουμε την ευτυχία πρέπει να βρούμε τη μοναδική αληθινή αδελφή ψυχή μας για να μοιραστούμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί της.

Ταυτόχρονα, κράτη και οι κυβερνήσεις προσφέρουν οικονομικά, νομικά και κοινωνικά κίνητρα στα παντρεμένα ζευγάρια. Εντωμεταξύ, οι άνδρες και οι γυναίκες που αποκλίνουν από αυτά τα μονογαμικά πρότυπα αντιμετωπίζονται ως παρίες.

Ωστόσο, οι πολυγαμικές σχέσεις αυξάνονται - όπως οι αριστερόχειρες, όταν έπαψε να θεωρείται αφύσικο το να μη γράφεις με το δεξί. Υπολογίζεται ότι το 4-5% του πληθυσμού των ΗΠΑ εμπλέκεται σήμερα σε συναινετικά μη μονογαμικές σχέσεις. Επιπλέον, το 2010 μια μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου ένας στους 500 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες προσδιορίζεται ως πολυγαμικός.

Παρακάτω θα βρεις 5 σημάδια πως και για σένα, η μονογαμία ίσως να μην είναι μονόδρομος. Μήπως είσαι πολυγαμικός και δεν το έχεις πάρει απόφαση;

Αισθάνεσαι ότι η μονογαμία σε περιορίζει

Πρώτο και κυριότερο σημάδι, δεν αντέχεις με έναν σύντροφο και αισθάνεσαι ότι κάτι θυσιάζεις, όταν συνευρίσκεσαι σεξουαλικά μόνο με τον σύντροφό σου.

Είσαι περίεργος και περιπετειώδης άνθρωπος

Σαν άλλη πεταλουδίτσα, έτσι κι εσύ, θέλεις να γνωρίσεις όλα τα λουλούδια του κήπου. Αναζητάς διαρκώς νέες εμπειρίες και θέλεις να γνωρίζεις νέα άτομα, ώστε να δοκιμάσεις όσο περισσότερα μπορείς.

Είσαι σε σχέση που βασίζεται σε γερά θεμέλια

Είναι λογικό να θέλεις να εξερευνήσεις τη μη μονογαμία, ωστόσο πριν αποφασίσεις να ανοίξεις τη σχέση σου σε άλλα άτομα, πρέπει να βεβαιωθείς πως βασίζεται σε γερά θεμέλια. Να βεβαιωθείτε πως είναι κάτι που ενδιαφέρει και τους δύο, και να μη γίνει σαν χάρη προς τον έναν –οι συνέπειες μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες.

Αγαπιέστε, αλλά διαφέρουν τα kinks σας

Μπορεί να είσαι σε μία σχέση με βαθιά αγάπη, υποστήριξη, σεβασμό και κατανόηση, αλλά να μην μπορείς να ικανοποιηθείς σεξουαλικά όχι επειδή δεν περνάς καλά με τον άνθρωπό σου, αλλά επειδή ξέρεις ότι είσαι φαν του group sex. Μπορεί, επίσης, ένας από τους δύο σας να είναι bi και να χρειάζεται επαφή και με το άλλο φύλο, ή να έχετε διαφορετικό sex drive.

Δεν βασίζεσαι στην πολυγαμία για να λύσεις προβλήματα της σχέσης σου

Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να δοκιμάσουν το σεξ με τρίτο άτομο, όταν έχουν περάσει χρόνια μαζί. Το κάνουν σαν μία τελευταία απόπειρα να σώσουν τη σχέση και, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, καταλήγει σε χωρισμό. Αντί να λυθούν προβλήματα, θα δημιουργηθούν καινούργια.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.