WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Super food: Φάτε σούπα και χάστε κιλά


7 Ιανουαρίου 2013

Η νέα υγρή δίαιτα που υπόσχεται να δείχνετε πιο αδύνατη σε 10 μέρες.

Δεν μας αρέσουν οι extreme δίαιτες που μας καλούν να περιορίσουμε σε μία τις διατροφικές ομάδες που μπορούμε να καταναλώνουμε, όμως αυτή η δίαιτα αν και προτείνει να τρώμε ένα συγκεκριμένο πιάτο στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο περιοριστική. Σύμφωνα λοιπόν με το νέο βιβλίο διατροφής “Soup can make you thin η διατροφή με σούπα για 10 μέρες μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα μας, χωρίς να πάρει καθόλου από την ενέργεια μας.

Η επιτυχημένη συγγραφέας παρόμοιων βιβλίων που βρίσκεται από πίσω του η Fiona Kirk εξηγεί το γιατί: “Οι αδύνατοι άνθρωποι γνωρίζουν πως ένα μπολ γεμάτο με γευστική σούπα θα τους χορτάσει, θα ικανοποιήσει την λιγούρα και θα τους δώσει ενέργεια για ώρες ενώ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θρεπτικό γεύμα.”

Για αυτό κάλλιστα η σούπα θα μπορούσε να θεωρηθεί η νέα super τροφή, που εάν την καταναλώνετε συχνά μπορεί να σας δώσει το σώμα τον ονείρων σας.

Κι αν έχετε συνδέσει τη δίαιτα της σούπας με τη γνωστή αποτοξινωτική αλλά απωθητική σούπα από λάχανο, θα χαρείτε να μάθετε πως η συγγραφέας δεν αναφέρεται καθόλου σε αυτή την συνταγή. Αντιθέτως εξυμνεί την πληθώρα των τροφών και την ποικιλία αρκεί να είναι σε μορφή σούπας.

Η Kirk χαρακτηρίζει την σούπα ως ένα θαύμα κατά του λίπους μέσα σε ένα μπολ. Ο συνδυασμός νερού και στερεάς τροφής προσφέρουν πληρότητα πιο αποτελεσματικά και για μεγαλύτερο διάστημα από το να πιείς απλά νερό όταν τρως φαγητό. Συν πως αυτός ο ζωμός λαχανικών συμβάλει στην ανταλλαγή των θρεπτικών ουσιών σε σωματικά κύτταρα, ενώ συγχρόνως μειώνει τις πιθανότητες να νιώθετε φουσκωμένοι.

Tips για την κατανάλωση σούπας

  • Προτιμήστε σούπες πλούσιες σε πρωτεΐνη που κρατούν την θερμιδική κατανάλωση χαμηλή αλλά δίνουν πληρότητα.
  • Προσθέστε καλά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο για περισσότερη ενέργεια και λιγότερες λιγούρες.
  • Φάτε σούπα πριν τον ύπνο για να έχετε έναν καλύτερο και πιο τονωτικό ύπνο .
  • Φάτε τη σούπα ως σνακ για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα.
  • Προσθέστε βότανα και μπαχαρικά για να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό και βάλτε λίγο αλάτι.
  • Δοκιμάστε σούπα και ως πρωινό.
  • Επιλέξτε έτοιμη σούπα σε κούπα για το γραφείο απλά ελέγξτε να μην έχει πολύ αλάτι ή υψηλή περιεκτικότητα σε sodium.

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.