WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Dash: Η νέα δίαιτα που υπόσχεται να χάσετε κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα


14 Δεκεμβρίου 2012

girl-eating3.jpg

Το νέο διατροφικό trend που έχει κατακτήσει την Αμερική.

Έχει ψηφιστεί ως η πιο υγιεινή δίαιτα στην Αμερική και έχει επικυρωθεί η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη της στην υγεία μας από γιατρούς και διατροφολόγους. Τι είναι λοιπόν αυτή η νέα πολλά υποσχόμενη δίαιτα; Ένα άρθρο στο site της daily mail, δίνει την απάντηση.

Η DASH diet (όπου DASH είναι τα αρχικά για το Dietary Approaches to Stop Hypertension, δηλαδή η δίαιτα που προσεγγίζει το πρόβλημα της υπέρτασης), δημιουργήθηκε από την διατροφολόγο Marla Heller και υπόσχεται ότι μπορεί να σας βοηθήσει να φοράτε ένα νούμερο μικρότερο στα ρούχα σας και η κοιλιά να δείχνει πιο επίπεδη, μέχρι τα Χριστούγεννα! Κι όλα αυτά χωρίς την ανάγκη να μετράτε θερμίδες ή να χρειάζεται να περάσετε ώρες στο γυμναστήριο. Ο αρχικός σκοπός αυτή της δίαιτας ήταν να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης και της χοληστερίνης και να βοηθήσει τους διαβητικούς. Όμως, από ότι φαίνεται έχει καταπληκτικά αποτελέσματα για κάποιον που απλά θέλει να χάσει κιλά.

Τι υπόσχεται: Μέσα σε μερικές εβδομάδες μπορείτε να χάσετε κιλά και να βελτιώσετε την υγεία σας, να κάνετε την κοιλιά σας πιο επίπεδη, να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να εκπαιδεύσετε την όρεξη σας ώστε να αντιστέκεται στους πειρασμούς.

Πως το πετυχαίνει: Αντι για μέτρημα θερμίδων, η δίαιτα επικεντρώνεται στον τύπο των τροφών. Το κλειδί σύμφωνα με την Heller είναι να διαλέγεται στεγνές πρωτεΐνες και καλά λιπαρά αντί να σκέφτεστε τι θα αποφύγετε.

Η δίαιτα: Χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι μια περίοδος διατροφής χαμηλή σε υδατάνθρακες ώστε να επαναφέρει τον μεταβολισμό. Κόβει τα φρούτα, τη ζάχαρη και τα προϊόντα ολικής αλέσεως για 14 μέρες. Η δεύτερη φάση συστήνει τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα αμυλώδη λαχανικά ώστε να διατηρηθούν τα κιλά που χάθηκαν και να καλυτερέψουν τα επίπεδα ζαχάρου και χολιστερίνης. Στόχος είναι να χαθούν περίπου 2 κιλά τις πρώτες 2 εβδομάδες και μεταξύ 5 -15 κιλά σε δύο μήνες.

Τα μυστικά:

  • Όσα λαχανικά θέλετε, όχι αμυλώδη.
  • Άπαχη πρωτεΐνη όπως κρέας, ψάρι, τυρί χαμηλών λιπαρών και ωμούς ξηρούς καρπούς.
  • Μείωση και κόψιμο στους λευκούς υδατάνθρακες.

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.