WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι επιπτώσεις της φρουκτόζης στην υγεία σας


21 Φεβρουαρίου 2013

Azucarillos-IMG_71981-488x709_large-Copy.jpg

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η φρουκτόζη συμβάλλει στη ραγδαία εξάπλωση της παχυσαρκίας και των προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία.

Οι επιδράσεις της στον εγκέφαλο, στο σώμα και στην υγεία του ανθρώπινου σώματος είναι συγκλονιστικές. Οι αρνητικές επιπτώσεις προέρχονται κυρίως από τη φρουκτόζη με τη μορφή του σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS). Είναι το βασικό συστατικό σε ένα μεγάλο αριθμό γλυκών ποτών και επεξεργασμένων τροφίμων και είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό σας. Συγκεκριμένα σε ένα πρόσφατο πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε εννέα άτομα φυσιολογικού βάρους, αποδείχθηκε ότι μία σχετικά μικρή ποσότητα φρουκτόζης μειώνει τη νευρική δραστηριότητα του εγκεφάλου για περίπου είκοσι λεπτά. Επίσης είναι αρκετά γνωστό ότι η φρουκτόζη έχει δυσμενή επίδραση σε δύο ορμόνες που σχετίζονται με τον κορεσμό και την πείνα. Συγκεκριμένα επιδρά στην γκρελίνη και στη λεπτίνη, με αποτέλεσμα να αυξάνει την όρεξη σας για φαγητό και την αποθήκευση λίπους στο σώμα σας. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της είναι ότι μεταβολίζεται σε λίπος πολύ πιο γρήγορα από τη γλυκόζη. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα τριγλυκερίδια, την κακή χοληστερόλη και την αρτηριακή σας πίεση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.