WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να περιμένετε στην εγκυμοσύνη σας


11 Μαρτίου 2013

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο σώμα σας που μπορεί να σας χαλάσουν τη διάθεση.

Οι ορμόνες σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας αλλάζουν. Είναι φυσιολογικό να υπάρξουν κάποιες μεταβολές στο σώμα σας αλλά και στη συμπεριφορά σας. Οποιαδήποτε ορμονική μεταβολή δεν είναι τόσο ευχάριστη. Σκεφτείτε απλά ότι είναι μία σχετικά μικρή περίοδος της ζωής σας που σας συμβαίνει κάτι μοναδικό και ταυτόχρονα τόσο σημαντικό γεγονός. Θα φέρετε στον κόσμο το παιδί σας. Υπομείνετε λοιπόν αυτές τις μεταβολές, τις οποίες θα αποχωριστείτε σε λίγους μήνες. Άλλωστε γυναίκες είσαστε, θα βρείτε τρόπο να τις καλύψετε. Προσέξτε να μην κάνετε κινήσεις που μπορούν να βλάψουν την εγκυμοσύνη σας. Ενημερωθείτε από το γιατρό σας πρώτα.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να περιμένετε αυτούς τους μήνες και πως μπορείτε να καλύψετε τις αλλαγές αυτές:

  • Αύξηση της τριχοφυΐας σας. Ενδεχομένως να βγάλετε λίγες παραπάνω τρίχες και σε σημεία που δεν κρύβονται εύκολα, όπως στο μουστάκι. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αφαιρέσετε τις περιττές τρίχες.
  • Ανάγκη να επισκεφθείτε την τουαλέτα. Τα υγρά σας είναι αρκετά εκείνη την περίοδο. Είναι λίγο εκνευριστικό να πηγαίνετε συνέχεια τουαλέτα αλλά δεν είναι και τόσο τραγικό.
  • Τρομαχτικά όνειρα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο τα όνειρα είναι τρομαχτικά. Είναι ένα απλό όνειρο, όταν ξυπνήσετε τίποτα δεν θα ισχύει. Προσπαθήστε να μην κάνετε χειρότερη την κατάσταση. Να σκέφτεστε μόνο όμορφα πράγματα και να έχετε θετικές σκέψεις στο μυαλό σας.
  • Δεν μπορείτε τις μυρωδιές. Η οσμή σας είναι έντονη εκείνη την περίοδο. Ενδεχομένως να σας έρχεται αναγούλα από αρώματα ή μυρωδιές φαγητών. Η λύση είναι να τρώτε ελαφριά φαγητά, χωρίς έντονα μυρωδικά και να απομακρύνετε τις κολόνιες από μπροστά σας. Ενημερώστε και τους δικούς σας ανθρώπους, όταν είστε μαζί να μην φοράνε έντονα αρώματα.
  • Τριχόπτωση. Κάποιες έχουν τριχοφυΐα και κάποιες τριχόπτωση. Ενισχύστε κάποιες βιταμίνες σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει.
  • Έντονες κράμπες. Είναι ένα συχνό φαινόμενο εκείνο το διάστημα. Με τα σωστά συμπληρώματα διατροφής διορθώνεται. Συμβουλευτείτε πάλι το γυναικολόγο σας.
  • Πρησμένα άκρα. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες είναι μεγάλο το πρόβλημα. Πίνετε νερό και προσπαθήστε να περπατάτε για να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.