WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χαμογελάστε, κάνει καλό


6 Αυγούστου 2013

Είναι ένα φυσικό φάρμακο, χωρίς παρενέργειες.

Οι μελέτες που έχουν γίνει και στηρίζονται στο γέλιο είναι αρκετές. Όλες αποδεικνύουν ότι στην καθημερινότητά μας πρέπει να γελάμε αρκετά. Δεν είναι τυχαία η φράση "Το γέλιο δίνει ζωή". Στηρίζεται σε πολλά και είναι όλα διαπιστωμένα μέσα από μία σειρά μελετών. Δείτε αναλυτικά παρακάτω 4+1 λόγους για τους οποίους πρέπει να γελάτε κάθε μέρα:
  • Προλαμβάνει την άνοια: Μία μελέτη που είχε διάρκεια τρία ολόκληρα χρόνια απέδειξε ότι το γέλιο μειώνει τις επιπτώσεις της άνοιας κατά 20%.
  • Είναι ένα φυσικό παυσίπονο: Μία άλλη έρευνα απέδειξε ότι κατά τη διάρκεια του γέλιου, απελευθερώνονται στο σώμα ενδορφίνες. Οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες δρουν ως φυσικό αναλγητικό. Όσο πιο πολύ γελάτε, τόσο περισσότερες ενδορφίνες παράγονται στον οργανισμό σας.
  • Συμβάλλει στη ρύθμιση των ορμονών: Συγκεκριμένα ελέγχει τις ορμόνες που επηρεάζουν το άγχος. Μειώνει την αδρεναλίνη, την κορτιζόνη και την ντοπαμίνη και οι τρεις συγκεκριμένες ορμόνες όταν εκκρίνονται, αυξάνουν το άγχος.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Μία ακόμη έρευνα απέδειξε ότι κατά τη διάρκεια του γέλιου αυξάνονται τα αντισώματα και τα λευκά αιμοσφαίρια του σώματός. Έτσι ο οργανισμός γίνεται πιο ανθεκτικός σε λοιμώξεις και σε ιούς.
  • Συμβάλει στην πέψη: Όταν γελάτε έντονα κινητοποιείται ο πεπτικός σωλήνας του οργανισμού σας. Με ατόν τον τρόπο γίνεται με πιο εύκολο τρόπο η χώνεψη, καταπολεμάτε η δυσκοιλιότητα και η αεροφαγία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Πηγή: Forma

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.