WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανεπιθύμητο φούσκωμα;


23 Σεπτεμβρίου 2013

Μήπως φάγατε κάτι από τα παρακάτω; Το αίσθημα της πρησμένης κοιλιάς δεν το νιώθουν μόνο οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή λίγο πριν αδιαθετήσουν. Μερικές φορές τα τρόφιμα που τρώτε μπορεί να προκαλέσουν το ενοχλητικό πρήξιμο. Εδώ είναι μια λίστα με τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στο φούσκωμα της κοιλιάς. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται, απλά πρέπει να είστε προσεχτικοί στις ώρες, στην ποσότητα και στον συνδυασμό τους.

Γαλακτοκομικά προϊόντα : Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρή. Σε πολλούς ανθρώπους ωστόσο προκαλούν φούσκωμα και αέρια. Προσπαθήστε να περιορίζετε την ποσότητα της κρέμας γάλακτος, του τυριού, του γιαουρτιού και διαπιστώστε μόνοι σας αν σας πειράζουν. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας . Προτιμήστε τρόφιμα που δεν έχουν λακτόζη ή συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Τα μήλα και τα αχλάδια : Αυτά τα φρούτα περιέχουν περίπου πέντε γραμμάρια φυτικών ινών το κάθε ένα , έτσι είναι μια εξαιρετική πηγή των συγκεκριμένων συστατικών, ωστόσο μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα . Μην τα αποφύγετε εντελώς, φάτε μισό ή το ένα τέταρτο από αυτά τα φρούτα  και προτιμήστε να είναι ξεφλουδισμένα.

Φασόλια : Αυτό το μαγικό όσπριο περιέχει ολιγοσακχαρίτες , ένα είδος σακχάρου που συνήθως δεν είναι εύπεπτο από το σώμα σας . Όταν η ζάχαρη φτάνει στο παχύ έντερο σας, δημιουργούνται κάποια βακτήρια που παράγουν αέρια. Τρώτε μικρές ποσότητες φασολιών σε συνδυασμό με εύπεπτους υδατάνθρακες ολικής αλέσεως.

Το μπρόκολο, το λάχανο , και τα σπαράγγια : Αυτά τα ιδιαίτερα θρεπτικά λαχανικά συχνά αποφεύγονται λόγω των αερίων που παράγουν. Ο λόγος που αυτά τα λαχανικά προκαλούν αερίου οφείλεται στην ραφινόζη .Δυστυχώς , δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τα αέρια που προκαλούν. Έχετε μέτρο στην κατανάλωσή τους.

Τα λιπαρά τρόφιμα : Το λίπος επιβραδύνει την πέψη. Επίσης αυξάνει την αίσθηση της πληρότητας .

Αλμυρά τρόφιμα : Το νάτριο δεν μπορεί να προκαλέσει αέρια, απλά κάνει κατακράτηση υγρών. Περιορίστε την ποσότητα του αλατιού στα φαγητά σας και προσέχετε με τα τυποποιημένα φαγητά που καταναλώνετε.

Ανθρακούχα ποτά : Περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα που προκαλεί πρήξιμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.