WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάστανα: Ένας πολύτιμος καρπός


2 Δεκεμβρίου 2013

 Αγαπημένο snack για το χειμώνα.

 Εκτός από snack όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα φαγητά σας, τα ψητά ή τις σαλάτες σας και να τις νοστιμεύσει αρκετά. Όσοι έχουν τζάκι σίγουρα το χειμώνα έχουν ψήσει λίγα κάστανα και τα έχουν απολαύσει.

Είναι ένας πολύτιμος καρπός που έχει μεγάλη θρεπτική αξία, η οποία μάλιστα δεν είναι τόσο γνωστή στον κόσμο.

Αν τα συγκρίνουμε με άλλους ξηρούς καρπούς, θα διαπιστώσουμε ότι έχουν αρκετά λιγότερα λιπαρά και έλαια και περισσότερους υδατάνθρακες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ανεβάζουν με αργό και σταθερό ρυθμό τα επίπεδα της γλυκόζης, γι αυτό το λόγο η κατανάλωσή τους από διαβητικούς συνίσταται-πάντα με μέτρο φυσικά.

Η βιολογική τους αξία είναι τόσο καλή όσο και των αυγών,χωρίς να επηρεάζουν όμως τη χοληστερίνη. Ωστόσο δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη, περιέχουν μία ικανοποιητική ποσότητα καλίου και βιταμίνης C.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ένας ξηρός καρπός πλούσιο σε φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα περιέχει 14.9gr/100gr ενώ το μήλο έχει μόνο 0.1 στις ίδιες αναλογίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.