WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τί μπορεί να χαλάσει τον ύπνο σας;


31 Δεκεμβρίου 2013

Ο οποίος είναι πολύτιμος.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για κάθε άνθρωπο. Όλοι μας πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Ο οργανισμός έχει ανάγκη από ξεκούραση και χαλάρωση και ο ύπνος τα παρέχει όλα αυτά. Επιπλέον κατά τη διάρκεια γίνονται αναγκαίες λειτουργίες στο σώμα.

Τί μπορεί να χαλάσει τη λειτουργία του ύπνου;

  • Τηλεόραση: Μην παρακολουθείτε τηλεόραση ή υπολογιστή στο κρεβάτι. Είναι σαν να πίνετε μία κούπα καφέ λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι σας. Δεν αφήνουν το μυαλό σας να ξεκουραστεί, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε ή ο ύπνος σας να μην είναι ποιοτικός.
  • Συνέπεια στα γεύματα: Οι μελέτες δείχνουν ότι οι ασυνεπείς διατροφικές συνήθειες μέσα στην ημέρα μπορούν να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο.
  • Το βιβλίο που διαβάζετε: Είναι ο λόγος για να ξενυχτήσετε. Πολλές φορές η αγωνία για την εξέλιξη του βιβλίου σας κλέβει ώρες από τον ύπνο σας.
  • Μην καπνίζετε: Μπορεί να σκέφτεστε ότι το ένα τσιγάρο ηρεμεί τα νεύρα σας. Αντιθέτως η νικοτίνη είναι μία διεγερτική ουσία η οποία κάνει πιο δύσκολο τον ύπνο σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.