WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας


20 Μαρτίου 2014

Μερικά tips για τη διατροφή και τη γυμναστική σας!

Υπάρχουν μερικοί λόγοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάξουν το μεταβολισμό σας. Συγκεκριμένα η ηλικία σας και το DNA σας παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του μεταβολισμού. Είναι λογικό όσο μεγαλώνετε να μειώνεται ο ρυθμός του. Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι μερικές συνήθειες θα σας βοηθήσουν και θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σας.

Ξεκινήστε την ενδυνάμωση μυών: Αν είστε άτομα που αγαπάτε την αερόβια γυμναστική, τότε πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών σας στο πρόγραμμά σας. Όταν δυναμώνεται τους μύες σας, παράλληλα καίτε περισσότερες θερμίδες αντί για λίπος. Όσο μεγαλύτερη μυική μάζα έχετε, τόσο καλύτερα λειτουργεί ο μεταβολισμός σας.

Φάτε τα σωστά τρόφιμα: Οι βραδύκαυστες πρωτεϊνες σας δίνουν το αίσθημα ότι είστε πλήρεις. Αυτό αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό σας, δεδομένου ότι το σώμα σας εργάζεται για να αφομοιώσει όλα τα πλούσια θρεπτικά συστατικά. Δημητριακά ολικής αλέσεως και τα εσπεριδοειδή είναι μερικά τρόφιμα που σας προτείνουμε να εντάξετε στη διατροφή σας.

Φάτε την κατάλληλη στιγμή: Δεν είναι μόνο τι τρώτε, αλλά και το πότε. Μην ξεχνάτε οπωσδήποτε το πρωινό, είναι μία από τις πιο σημαντικές διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Επίσης να τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να κρατάτε το μεταβολισμό σας, σε λειτουργία. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να γίνονται καύσεις στο σώμα σας και για να συμβεί αυτό χρειάζεστε φαγητό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.