WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε;


21 Μαρτίου 2014

Μερικοί λόγοι που σας στερούν πολύτιμες ώρες από τον ύπνο σας.

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές πόσο πολύτιμος είναι ο ύπνος για κάθε άνθρωπο. Επηρεάζει θετικά την σωματική υγεία, την ψυχική υγεία, το μεταβολισμό και γενικότερα το μυαλό και το σώμα σας. Ένας οχτάωρος ύπνος την ημέρα (τουλάχιστον) μόνο θετικά θα σας προσφέρει.

Τί συμβαίνει όμως και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, ενώ πέφτετε στο κρεβάτι σας με όλη την καλή διάθεση να συμπληρώσετε 8 ώρες ύπνου;

  • Κοιμάστε με διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές: Όταν ασχολείστε στο κρεβάτι σας με ένα tablet, και χαζεύετε στα social media ή παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι είναι δεδομένο ότι θα είστε σε υπερένταση.
  • Δεν βολεύεστε: Το κρεβάτι και τα μαξιλάρια επιβάλονται να είναι ανατομικά και να σας αρέσουν. Αν το σώμα σας δεν αισθανθεί ότι ξεκουράζεται είναι αδύνατον να βολευτείτε και να σας πάρει ο ύπνος. Θα στριφογυρίζετε για πολλές ώρες...
  • Είναι ήδη αργά για ύπνο: Όταν βγαίνετε από το καθιερωμένο πρόγραμμά σας, ο οργανισμός σας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να ακολουθήσει νέο ωράριο.
  • Σκέφτεστε πολλά: Όταν βασανίζετε το μυαλό σας με διάφορες σκέψεις που σας αγχώνουν είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα περάσουν αρκετές ώρες μέχρι να σας πάρει ο ύπνος. Όταν πέφτετε στο κρεβάτι, το μυαλό σας πρέπει να σκέφτεται μόνο όμορφα και θετικά πράγματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.