WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τρόποι για να “αποχαιρετίσετε” την κυτταρίτιδα αυτό το καλοκαίρι


16 Μαΐου 2014

Γυναικείο σώμα και κυτταρίτιδα μοιάζουν να είναι συνυφασμένα πια. Λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία. Όσο εμφανής κι αν είναι, η κυτταρίτιδα είναι ενοχλητική. Γυμναστική, διατροφή αλλά και τύπος δέρματος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και φυσικά δεν είναι άμεσες λύσεις. Αν λοιπόν είστε από τις τυπικές που έχετε προνοήσει και ακολουθείτε σωστή διατροφή και άσκηση, τότε τα παρακάτω απλά θα τελειοποιήσουν το αποτέλεσμα. Αν πάλι όχι, μην απελπίζεστε! Μία προσπάθεια ποτέ δεν πάει χαμένη!
  • Αφαιρέστε λίγο αλάτι από το φαγητό και λίγο ζάχαρη από τον καφέ. Όλα μία συνήθεια είναι, ακόμα και η γεύση. Αν κάθε φορά σκέφτεστε ότι η ζάχαρη και το αλάτι θα κάνουν ους γλουτούς σας να μοιάζουν με πορτοκάλι, η διαδικασία μείωσης θα γίνει ευκολότερη.
  • Κάντε το ντους να διαρκεί 5’ παραπάνω. Αφού έχετε τελειώσει με την συνηθισμένη σας περιποίηση και καθαρισμό, ξεκινήστε να κάνετε μασάζ με τα ειδικά εργαλεία που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος ή και με σαπούνια με κόκκους. Φυσικά κανείς δεν υπόσχεται θαύματα, αλλά είναι ακόμα ένα λιθαράκι στην διαδικασία καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.
  • Κέδρος και ελαιόλαδο σε συνδυασμό αποτελούν εχθρό της κυτταρίτιδας. Μπορεί να μην κερδίζουν τον πόλεμο, αλλά σίγουρα είναι ικανά μαζί για μία μάχη. Πάρτε αιθέρια έλαια κέδρου και ελαιόλαδου σε ίση ποσότητα και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στις επίμαχες περιοχές. Θα παρατηρήσετε σίγουρα διαφορά στην όψη του δέρματος αλλά και στη υφή.
  • Καταναλώστε λιναρόσπορους! Φάτε δύο κουταλιές τη μέρα μαζί με το γιαούρτι, το smoothie ή τη σαλάτα σας σε καθημερινή βάση και θα δείτε την όψη τους δέρματος εμφανώς βελτιωμένη. Οι σπόροι του λιναριού βοηθούν στην ενίσχυση του κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του συνεισφέρει στη μείωση της κυτταρίτιδας.
  • Θυσιάστε τον ουρανίσκο σας για το δέρμα σας. Στύψτε ένα λεμόνι, ρίξτε μέσα μία πρέζα πιπέρι καγιέν, ανακατέψτε με ένα ποτήρι νερό, πάρτε βαθιά αναπνοή και πιείτε το μείγμα. Αν μπορείτε να πιείτε αυτό το… ποτό 3 φορές τη μέρα τότε σε λίγες εβδομάδες θα ανταμειφθείτε με την βελτίωση της όψης του δέρματος που εντοπίζεται η κυτταρίτιδα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.