Ένα μήλο την ημέρα αρκεί;

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτική αξία.

Μπορεί να θεωρηθεί το πιο γνωστό φρούτο παγκοσμίως. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σίγουρα κάποιο καλύπτει τα γούστα του ουρανίσκου σας. Σύμφωνα με μελέτες το μήλο πρέπει να τρώγεται με την φλούδα του, αφού πρώτα έχει πλυθεί καλά και πολλές φορές φυσικά.
Είναι ένα φρούτο το οποίο περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για κάθε ανθρώπινο οργανισμό. Ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνη Α και C είναι κάποια από τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχει. Ενδείκνυται να καταναλώνεται και μετά το φαγητό, γιατί βοηθάει στην πέψη. Δεν περιέχει πολλές θερμίδες γι αυτό είναι και ένα από τα βασικά φρούτα σε μία δίαιτα.  
Έχει επιπλέον διαπιστωθεί ότι το μήλο μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από την νόσο του Αλτσχάιμερ. Τα συστατικά που περιέχει ένα μήλο έχουν αντιοξειδωτική δράση σε κύτταρα του εγκεφάλου και δημιουργούν μία ασπίδα κατά της συγκεκριμένης επικίνδυνης νόσου.
Η παροιμία λοιπόν που λέει "Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα" δεν είναι τυχαία. Προτείνετε από γιατρούς να καταναλώνεται καθημερινά φρούτα και πολλοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα μήλα.
Εντάξτε τα στο διατροφικό σας πλάνο και επωφεληθείτε από όλες τις "¨θαυματουργές" τους ιδιότητες. Δοκιμάστε να καταναλώσετε ένα και μετά από ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα, θα σας βοηθήσει τρομερά στην διαδικασία της πέψης!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.