WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές να αποφεύγετε τις... δύσκολες μέρες


20 Οκτωβρίου 2014

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι κάθε γυναίκα βιώνει δυσφορία, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Επώδυνες κράμπες, καταθλιπτική διάθεση και φούσκωμα μπορεί να είναι κάποια από τα συμπτώματα. Αν είστε, λοιπόν, από εκείνες που ταλαιπωρούνται αρκετά στην έμμηνο ρύση, αποφεύγοντας μερικά τρόφιμα, μπορεί να είναι η λύση για σας. Παρακάτω δείτε, ποιες τροφές είναι καλό να έχετε από μακριά στις ημέρες της περιόδου σας.

Λιπαρά κρέατα. Τα λίπη που υπάρχουν στο κρέας, είναι κυρίως κορεσμένα, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει πόνο και φλεγμονή. Επιπλέον, όταν είστε ήδη σε εμμηνορρυσία τα κορεσμένα λίπη μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο, κάνοντας τα λιπαρά κρέατα το νούμερο ένα στον κατάλογο των τροφίμων, για να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας. Άρα καλό είναι εκείνες τις ημέρες να επιλέγετε άπαχο κρέας και ψάρι.

Παγωτό. Ναι, ένας κουβάς παγωτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή, αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και ως εκ τούτου, έχουν τα ίδια αποτελέσματα όπως τα λιπαρά κρέατα. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα τυριά και τη κρέμα γάλακτος. Κατά το μαγείρεμα, προσπαθήστε να αποφεύγετε τα λιπαρά τυριά, και εάν χρειάζεστε πραγματικά μια σέσουλα παγωτού, αναζητήστε παγωτά με χαμηλά λιπαρά και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Επεξεργασμένα τρόφιμα. Παρά το γεγονός ότι, τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι μια εύκολη επιλογή, δεν θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τροφές, όπως, πατατάκια, κριτσίνια και κονσερβοποιημένα προϊόντα, περιέχουν συχνά υψηλές ποσότητες νατρίου, προκαλώντας φούσκωμα και δυσφορία. Άρα, να  επιλέγετε υγιεινά σνακ , όπως μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς, μια μπάρα δημητριακών ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Ζαχαρούχα τρόφιμα. Τα ζαχαρούχα τρόφιμα, όπως, τα μπισκότα, τα κέικ, οι σοκολάτες, είναι καλό να αποφεύγονται κατά το διάστημα της εμμηνόρροιας. Μπορεί αυτές οι τροφές να ανεβάζουν τη διάθεση σας, αλλά διαρκεί μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και μετά νιώθετε ακόμα περισσότερη κατάπτωση. Επίσης, τα ζαχαρούχα τρόφιμα επιδεινώνουν τον πόνο από κράμπες. Αν χρειάζεστε κάτι γλυκό, επιλέξετε γλυκά φρούτα, όπως, μπανάνα,  μάνγκο ή σταφύλια.  

Αλκοόλ. Το αλκοόλ αυξάνει όλα τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και τις κράμπες. Επιπλέον, δρα ως διαλυτικό του αίματος, με αποτέλεσμα να αυξάνει τη ροή, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία και αιμορραγία. Οι επιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν και από μόνο ένα ποτήρι, άρα να αποφύγετε τελείως τα αλκοολούχα ποτά εκείνες τις ημέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.