WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να χάσετε λίπος


3 Νοεμβρίου 2014

1d3b29f674384f456c4aa8e03e4b1fd3-κα.jpg

Όλοι θέλουν να χάσουν λίπος, σε όλο το σώμα, αλλά κυρίως στη περιοχή των ποδιών και της κοιλίας. Αν λοιπόν, θέλετε να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να είστε σε θέση να φοράτε στενά τζιν, σορτς και φούστες, χωρίς ποτέ να ανησυχείτε για το πώς φαίνεται το σώμα σας και τι σκέφτονται οι άλλοι, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Το κίνητρο είναι το κλειδί. Εάν δεν έχετε ένα ισχυρό κίνητρο, δεν πρόκειται να χάσετε λίπος γρήγορα. Σκεφτείτε κάτι που μπορεί να σας παρακινήσει, όπως παλιές σας φωτογραφίες ή το αγαπημένος σας τζιν, που δεν σας χωράει πλέον. Αυτές οι σκέψεις δεν είναι πολύ ευχάριστες, αντίθετα, μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε λίγο  άσχημα, αλλά θα σας δώσουν αρκετή δύναμη, για να πετύχετε τον στόχο σας.

Η υπομονή είναι ένα άλλο κλειδί, που θα χρειαστείτε. Ναι, είναι κατανοητό, ότι θα θέλατε να χάσετε λίπος, σε μια ημέρα ή δύο, αλλά αυτό, δεν πρόκειται να συμβεί. Θα πρέπει να εργαστείτε και να καταβάλετε προσπάθεια, για να πετύχετε μια απώλεια λίπους σε όλο σας το σώμα. Έτσι, προετοιμαστείτε για τουλάχιστον ένα χρόνο και μην απογοητευτείτε, εάν δεν δείτε αποτελέσματα την επόμενη μέρα.

Άσκηση, άσκηση και πάλι άσκηση. Προφανώς, θα πρέπει να κάνετε σωματικές δραστηριότητες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη άσκησης, που θα είστε σε θέση να κάνετε, προκειμένου να απαλλαγείτε από το λίπος. Ναι, σε πρώτη φάση, οι ασκήσεις μπορεί να φαίνονται λίγο δύσκολες και κουραστικές. Ωστόσο, μόλις συνηθίσετε, τότε θα σας φαίνονται εύκολες. Εκτός αυτού, μετά από μια-δυο εβδομάδες, θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα που ποθείτε. Οι πιο καλές ασκήσεις είναι οι εξής: τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, κολύμπι, χορός, πιλάτες, αεροβική γυμναστική.

Το νερό είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Με αυτή τη σκέψη κατά νου, θα πρέπει να αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά και όσα έχουν ζάχαρη. Ξεκινήστε με 8 ποτήρια νερό την ημέρα και σε λίγες εβδομάδες θα δείτε πόσο πιο γρήγορα θα έχετε πετύχει την απώλεια βάρους, και κατ΄ επέκταση του λίπους.

Αρχίστε να τρώτε υγιεινά. Με τη μείωση των θερμίδων και με την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, όπως φρούτα, λαχανικά, πλιγούρι βρώμης, λευκό κρέας, τροφές ολικής αλέσεως, θα χάσετε πιο εύκολα λίπος.

Πηγαίνετε με τις σκάλες. Δουλεύετε στον 4ο ή 5ο όροφο του κτιρίου του γραφείου σας και επιλέγετε να παίρνετε το ασανσέρ κάθε μέρα; Λοιπόν, αν θέλετε να χάσετε λίπος, ιδίως από τα πόδια, αρχίστε να ανεβοκατεβαίνετε με τις σκάλες! Και θα εκπλαγείτε, για το πόσο γρήγορα μπορείτε να αποκτήσετε γυμνασμένα πόδια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.