WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 tips για να "ξεγελάσετε" τις ορμόνες της πείνας


17 Νοεμβρίου 2014

Γνωρίζατε ό,τι οι ορμόνες σας παίζουν μεγάλο ρόλο στο αν ποθείτε ένα μήλο ή μια σοκολάτα; Ορισμένες ορμόνες μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε πεινασμένοι και σας ωθούν να παρατήσετε την υγιεινή  διατροφή που είχατε υιοθετήσει.  Αν, όμως ψάξετε για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο σώμα σας και έρθετε σε επαφή με αυτές τις ορμόνες, μπορείτε να βγείτε νικητές και να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε. Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για να ξεγελάσετε τις ορμόνες της πείνας σας, ώστε να μπορείτε να χάσετε βάρος και να πετύχετε το σώμα των ονείρων σας!

1. Κοιμηθείτε αρκετά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να «τρελάνει» τις ορμόνες σας, με αποτέλεσμα να πεινάτε και να θέλετε να καταναλώσετε ό,τι υπάρχει στο σπίτι. Ενώ εάν κοιμάστε 7-9 ώρες, τότε μπορείτε να κρατήσετε τις ορμόνες σας υπό έλεγχο και κατ’ επέκταση και τους πόθους σας για φαγητό

2. Αποφύγετε το αλάτι κατά η διάρκεια του κύκλου σας. Κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας, μπορεί να λαχταράτε τσιπ, πίτσα και άλλες τροφές πλούσιες σε νάτριο. Αλλά, πρέπει να αντισταθείτε σε αυτή τη λαχτάρα και να προσπαθήσετε να ξεγελάσετε τις ορμόνες σας. Πως θα το πετύχετε; Η λύση είναι να έχετε μαζί σας, ένα υγιεινό σνακ το οποίο θα σας κρατήσει μακριά από τα πατατάκια και τα μπισκότα. Μια καλή επιλογή είναι σέλινο με χούμους, το οποίο θα ικανοποιήσει τον πόθο σας για κάτι αλμυρό με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει τις ορμόνες σας.

3. Κρατήστε τα επίπεδα των ορμονών σας σε ισορροπία με τη σωστή διατροφή. Φροντίστε να τρώτε άφθονα λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Με την επιλογή υγιεινών τροφίμων θα έχετε λιγότερες διακυμάνσεις στις ορμόνες σας.

4. Κάντε άσκηση. Η γκρελίνη είναι μια ορμόνη της όρεξης που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, όταν δεν έχετε φάει. Για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής, μπορείτε  να βγείτε για μια προπόνηση 45 λεπτών. Η άσκηση θα ισορροπήσει τις ορμόνες της πείνας σας και πραγματικά θα σας βοηθήσει να έχετε λιγότερες λαχτάρες για ανθυγιεινά τρόφιμα.

5. Θέλετε να διατηρήσετε τις ορμόνες της πείνας σας σε έλεγχο; Το κλειδί βρίσκεται στη ξεκούραση, στη χαλάρωση και στον διαλογισμό. Εάν χαλαρώνετε 10 λεπτά την ημέρα, θα είναι πιο πιθανό να κάνετε καλύτερες επιλογές τροφίμων. Έτσι πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε! Μην αφήσετε το άγχος να σαμποτάρει τις προσπάθειες σας για την απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.