WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας κάθε πρωί


21 Νοεμβρίου 2014

Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, συχνά αναρωτιόμαστε αν θα πρέπει να σηκωθούμε και να ασκηθούμε για λίγα λεπτά ή να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι για άλλη μία ώρα. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ό,τι αν το πρωί αλλάξετε μερικές από τις συνήθειες σας, θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Ελέγξτε τις παρακάτω συμβουλές, για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας κάθε πρωί.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με την άσκηση. Όταν ξεκινάτε την ημέρα σας με άσκηση, μπορείτε να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές καθ΄όλη την ημέρα. Όταν ξυπνάτε και νιώθετε κουρασμένοι, έχετε την τάση να ποθείτε λιπαρά και ζαχαρούχα σνακ όλη την ημέρα, για να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειας σας. Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά και αποκτήστε ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας σας.

Καταναλώστε για πρωινό φρούτα. Τα φρούτα και ιδίως το μήλο, βοηθάνε στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας το πρωί. Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Σας προτείνω να φάτε το μήλο σας, πριν από την άσκηση. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι.

Πιείτε νερό. Για να απαλλαγεί το σώμα σας από τις τοξίνες, και να αυξήσετε το μεταβολισμό σας, πιείτε δύο ποτήρια νερό το πρωί, πριν πάτε στη δουλειά σας. Θα πρέπει επίσης, να πίνετε νερό όλη την ημέρα, μην το  ξεχάσετε.

Έχετε μια θετική στάση για τη ζωή. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά με το να έχετε θετική ενέργεια, μπορείτε να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας το πρωί. Όταν ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια θετική σκέψη, θα πετύχετε περισσότερα πράγματα και θα είστε λιγότερο αγχωμένοι. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα χαμόγελο και κρατήστε αυτές τις θετικές σκέψεις ακόμα και όταν εργάζεστε και σίγουρα θα νιώθετε ευεξία και καλή φυσική κατάσταση.

Τεντώστε τους μύες σας. Καθώς φτάνετε στο χώρο εργασίας σας, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και τεντώστε τους μυς σας. Απλά καθώς αναπνέετε, τεντώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και κάντε μερικούς κύκλους για να τονώσετε τους ώμους σας και να απελευθερωθεί η ένταση. Ενώ κάνετε αυτό, να είστε σίγουροι ό,τι ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.