WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος πιο γρήγορα


20 Μαΐου 2015

Μήπως παιδεύεστε πολύ καιρό για να χάσετε κιλά; Κι όμως υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και λίπος ταυτόχρονα. Αυτά τα μυστικά είναι εύκολες συμβουλές, που μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας ακόμη πιο γρήγορα.

Καταρχήν, αν δεν θέλετε να ασκηθείτε έντονα, μπορείτε να προσθέσετε μόνο μια προπόνηση για δέκα λεπτά, η οποία θα μπορούσε να είναι μια βόλτα, δουλειές του σπιτιού ή χορός. Με αυτό τον τρόπο θα κάψετε 300 θερμίδες την εβδομάδα και θα χάσετε έως και 2  κιλά μετά από ένα μήνα. Αυτός είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους, για να κάψετε λίπος χωρίς να κοπιάστε καθόλου.

Πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα; Στόχος σας θα πρέπει να είναι 8-10 ποτήρια νερό, ώστε να μειώσετε το φούσκωμα, να καταστείλετε την όρεξη σας και να ξεπλύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Μένοντας ενυδατωμένοι μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε την απώλεια βάρους που επιθυμείτε, δεδομένου ό,τι συχνά μπερδεύετε την πείνα με τη δίψα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε γεύμα και θα δείτε ό,τι θα πεινάτε λιγότερο και θα τρώτε μικρότερες μερίδες. Ενυδατωθείτε και θα χάσετε μέχρι και 7 κιλά σε μόλις ένα μήνα

Μην ξεχνάτε να τρώτε κάθε 3 ώρες. Αν κάνετε μικρότερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αυξήσετε τον μεταβολικό ρυθμό σας και θα κάψετε λίπος πιο γρήγορα. Έτσι κάντε μικρά γεύματα με πολλά λαχανικά.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε το λίπος, είναι να το φάτε! Ο μεταβολισμός σας δεν θα λειτουργεί σωστά, αν δεν τρώτε λιπαρά, αλλά, απλά φροντίστε να επιλέξετε υγιείς πηγές λίπους. Αυτές περιλαμβάνουν τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους. Τρώγοντας υγιεινές και μέτριες ποσότητες λίπους, μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος, ώστε να χάσετε κιλά πιο γρήγορα.

Βάλετε ωμές τροφές στη διατροφή σας. Τρώγοντας πιο ωμά τα τρόφιμα, είναι ένας εύκολος και έξυπνος τρόπος για να πάρετε περισσότερες θρεπτικές ουσίες και να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες στα γεύματά σας. Από τη στιγμή που δεν θα μαγειρεύετε με λάδια και δεν θα τηγανίζετε τίποτα, το φαγητό σας θα είναι πιο υγιεινό και θα σας κρατάει χορτάτους για αρκετές ώρες.

Αρχίστε να περπατάτε παντού. Περπατήστε στη γειτονιά σας, πηγαίνετε στα καταστήματα με τα πόδια, αντί να πάρετε το αυτοκίνητο. Αφήστε το ταξί και το μετρό για τις ημέρες που  είστε πιο κουρασμένοι ή ο καιρός είναι κακός και απλά περπατήστε περισσότερο! Είναι εύκολο, διασκεδαστικό και σας βοηθάει να χάσετε βάρος.

Ένας άλλος υπέροχος τρόπος για να τρώτε υγιεινά και να χάσετε κιλά γρήγορα, είναι να τρώτε στο σπίτι. Σταματήστε να τρώτε έξω! Ακόμα και τα υγιεινά γεύματα στα εστιατόρια περιέχουν πρόσθετες θερμίδες. Αν δεν έχετε προετοιμάσει εσείς οι ίδιοι τα γεύματα σας, είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζετε τι τρώτε, ακόμα και εάν παραγγείλετε κάτι υγιεινό. Άρα, τις περισσότερες φορές να τρώτε στο σπίτι, και αν δεν μπορείτε να μαγειρέψετε, να ξεκινήστε με απλά πράγματα ή δοκιμάστε κάποια βιβλία μαγειρικής. Υπάρχον επίσης, πάρα πολλά άρθρα στο διαδίκτυο για όλες τις γυναίκες που θέλουν να αρχίσουν να μαγειρεύουν.

Τέλος, ήρθε η ώρα για μια  πιο ιδιαίτερη συμβουλή. Μην παίρνετε χάπια αδυνατίσματος. Μπορούν μόνο να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα να μην χάνετε κιλά. Αλλά ακόμα και να μειωθεί το βάρος σας, δεν θα είναι το αποτέλεσμα ρεαλιστικό, γιατί θα έχετε χάσει μυική μάζα μόνο και όχι λίπος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.