WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τροφές για πρωινό


1 Δεκεμβρίου 2014

Την επόμενη φορά που θα βιαστείτε να φύγετε το πρωί, χωρίς να φάτε κάτι, σκεφτείτε το εξής: Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής, αργότερα μέσα στην ημέρα. Ένα υγιές γεύμα το πρωί, από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας δώσει ενέργεια, να ικανοποιήσει την όρεξή σας, και να σας βοηθήσει να πάρετε έξυπνες αποφάσεις όλη την ημέρα. Θέλετε να στοχεύσετε σε ένα πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα; Ευτυχώς, οι επιλογές είναι πολλές.

Πλιγούρι βρώμης. Είναι η ιδανική τροφή για πρωινό, διότι περιέχει βήτα-γλυκάνη, ένα είδος ίνας που έχει αποδειχθεί, ό,τι βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, όταν καταναλώνεται τακτικά. Επίσης, η βρώμη είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε φυλλικό οξύ και κάλιο. Άρα, επιλέξτε ένα μπολ με γάλα, βρώμη, λίγο μέλι, και από πάνω φρούτα και ξηρούς καρπούς και θα έχετε ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

Γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μπορεί να υπερηφανεύεται για την αφθονία της πρωτεΐνης-η οποία θα σας κρατήσει πλήρεις όλο το πρωί. Το καλύτερο πρωινό είναι να επιλέξετε άπαχο γιαούρτι και να προσθέσετε κάποια φρούτα, ώστε να δώσετε μια γλυκύτητα και ένα άρωμα.

Λιναρόσπορος. Βάλτε τα πρωί λιναρόσπορο μέσα σε ένα smoothie ή σε μπολ δημητριακών και  θα μετατρέψει το πρωινό σας σε ένα ορυχείο των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μόλις δύο κουταλιές της σούπας περιέχει πάνω από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επίσης, ο λιναρόπσορος είναι πλούσιος σε λιγνάνες, ένα είδος αντιοξειδωτικών, που έχει αποδειχθεί ό,τι προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού.

Φρέσκος χυμός πορτοκάλι. Είναι ένα κλασικό και γευστικό πρωινό ποτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι δεν μπορεί να βελτιωθεί. Για ακόμη πιο θρεπτικό όφελος, μπορείτε να επιλέξετε, να αγοράσετε μια ποικιλία που είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη είναι δύσκολο να την πάρετε φυσικά από τροφές και έχει αποδειχθεί ό,τι συμβάλει σε χαμηλότερο κίνδυνο της οστεοπόρωσης, της κατάθλιψης και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Χυμός Cranberry. Τα cranberries έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, δεδομένου ό,τι βοηθάνε στον περιορισμό της βακτηριακής ανάπτυξης και απομακρύνουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξεις). Για ένα υγιές πρωινό, το οποίο θα σας χαρίσει ευεξία, επιλέξτε να πιείτε ένα χυμό Cranberry. Απλά καλό είναι να είναι φρέσκος και να μην έχει προσθήκη ζάχαρης.

Δημητριακά. Η επιλογή των δημητριακών μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, δεδομένου της ποικιλίας, που υπάρχει πλέον στα σούπερ μάρκετ. Ένα προϊόν με τουλάχιστον 5 γραμμάρια φυτικών ινών και λιγότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρη, είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή. Φτιάξτε ένα μπολ με αποβουτυρωμένο γάλα, δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα, και Θα έχετε ένα πρωινό που θα σας γεμίσει ενέργεια και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικός σας σύστημα.

Ψωμί ολικής. Οι υδατάνθρακες παίζουν σημαντικό ρόλο το πρωί, αρκεί να επιλέξετε το σωστό είδος. Ο απλός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ό,τι το ολόκληρο το σιτάρι και γενικά τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπου και αν βρίσκονται στο ψωμί, τοστ, ή στα muffins, περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, από τα απλά δημητριακά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.