WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μάθε τι χαρακτήρας είσαι και χάσε κιλά


15 Δεκεμβρίου 2014

Θέλετε να μάθετε ποιος τύπος διατροφής σας ταιριάζει καλύτερα; Αν ναι, τότε διαβάστε το παρακάτω άρθρο, για να πάρετε συμβουλές, για το πώς να σταματήσετε την υπερκατανάλωση τροφής, ανάλογα με τον χαρακτήρα σας.

Δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Μπορείτε με συνέπεια να καθίσετε να φάτε ένα υγιεινό πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, αλλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα σνακ που έχουν πολλές θερμίδες, όπως πατατάκια, κουλουράκια, μπισκότα. Τα καλά νέα: θα πρέπει να τρώτε σνακ μεταξύ των γευμάτων. Αλλά προσπαθήστε να προγραμματίζετε τι να τρώτε, με τον ίδιο τρόπο που σχεδιάζετε τα γεύματα σας. Αντί να μασουλάτε τα μπισκότα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης του γραφείου σας, προσπαθήστε να φέρετε φρούτα, ωμά λαχανικά, ή λίγα καρύδια από το σπίτι. Πίνετε συχνά από ένα μπουκάλι νερό, έτσι δεν θα αισθάνεστε πεινασμένοι, και επίσης, να θέσετε ένα ανώτατο όριο για τα άλλα ποτά, τα οποία μπορεί να περιέχουν επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες.

Είστε συναισθηματικοί. Είστε ο χαρακτήρας που αναζητά λίγη τροφή, όταν νιώθετε μόνοι, όταν βαριέστε ή όταν έχετε άγχος; Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματα σας: Μια καλή λύση είναι να γράφετε αυτά που νιώθετε. Στη συνέχεια, βρείτε υγιείς εναλλακτικές λύσεις για τα συναισθηματικά σας τσιμπολογήματα: Διαβάστε ένα βιβλίο ή πάρτε τηλέφωνο έναν φίλο σας. Βάλτε κάποια απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το cheesecake, με το να βγείτε έξω για μια βόλτα. Το μπόνους: θα κάψετε μερικές θερμίδες, αντί να τις φορέσετε!

Είστε πάντα βιαστικοί. Μήπως κάθεστε σπάνια στο τραπέζι για φαγητό; Μήπως καταβροχθίζετε ό, τι είναι βολικό και γρήγορο, χωρίς να βλέπετε εάν είναι υγιεινό; Τότε, όχι μόνο καταναλώνετε πολύ συχνά συσκευασμένα τρόφιμα, αλλά επίσης, τρώτε τόσο γρήγορα, που ίσως δεν δίνετε στον εαυτό σας χρόνο για να αισθανθεί χορτάτος. Αυτό σίγουρα μπορεί να σαμποτάρει το βάρος σας και να πάρετε κιλά. Άρα, πρέπει να βάλετε ένα πρόγραμμά. Μια καλή λύση είναι, να προετοιμάζετε από την προηγούμενη μέρα, το φαγητό της επόμενης. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάχνετε υγιεινά γεύματα και να τα βάζετε στη κατάψυξη,  ώστε να τα καταναλώνετε όταν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα. Αν θέλετε κάτι γρήγορο, κάντε υγιεινές επιλογές, φτιάξτε για παράδειγμα ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, παραλείποντας τη μαγιονέζα.

Αγαπάτε τον καναπέ του σπιτιού σας. Θα φάτε καλά ισορροπημένα και υγιεινά γεύματα και σνακ όλη την μέρα, αλλά, από το σούρουπο και μετά χαλάτε όλη την προσπάθεια. Το μόνο που θέλετε να κάνετε, είναι να χαλαρώσετε στον καναπέ σας... με ένα πακέτο πατατάκια. Μια λύση: Δοκιμάστε να έχετε στο σπίτι πιο υγιεινές απολαύσεις, όπως, ποπ κορν ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά παγωμένο γιαούρτι. Βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι που σας αρέσει, έτσι δεν θα αισθανθείτε ό,τι καταπιέζεστε και ό,τι δεν μπορείτε να χαλαρώσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.