WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να μειώσετε τις θερμίδες κατά το μαγείρεμα


11 Δεκεμβρίου 2014

cooking.jpg

Θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες, όταν μαγειρεύετε στο σπίτι; Οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες, διότι εάν είστε εσείς οι αρχηγοί της κουζίνας, τότε μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του λίπους και των συστατικών που χρησιμοποιείτε. Εδώ είναι μερικοί απλοί τρόποι, για να μειώσετε τις θερμίδες και το λίπος από τα σπιτικά φαγητά, χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση.

Αφαιρέστε το δέρμα από τα πουλερικά. Όταν αφαιρείτε  το δέρμα από το κοτόπουλο, γλυτώνετε αρκετές θερμίδες και λίπος. Όμως δεν χρειάζεται να το βγάλετε πριν το μαγείρεμα, αλλά μπορείτε να μαγειρέψετε το κρέας με το δέρμα και να το πετάξετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Αυτή η διαδικασία θα προσθέσει μόνο ένα γραμμάριο λίπους ανά μερίδα και ταυτόχρονα θα έχετε διατηρήσει τη γεύση. Τρίψτε επίσης, λίγο σκόρδο και βότανα, για να μεγιστοποιηθεί η γεύση. Μαγειρέψτε με αυτό τον τρόπο και θα σας δώσει: 56 θερμίδες, 7 γραμμάρια λίπους ανά 113 γραμμάρια.

Χρησιμοποιείστε τυρί με χαμηλά λιπαρά. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το τυρί από τη μαγειρική σας, απλά μπορείτε να επιλέξετε ένα με λιγότερα λιπαρά. Επίσης, βάλτε μικρότερη ποσότητα, αν για παράδειγμα μια συνταγή απαιτεί ένα φλιτζάνι τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 φλιτζάνι. Μαγειρέψτε αυτό τον τρόπο και θα σας σώσει από αρκετές θερμίδες.

Φτιάξτε το δικό σας burger. Γλυτώστε έως και 500 θερμίδες, φτιάχνοντας το δικό σας μπιφτέκι για το burger. Αντικαταστήστε το βοδινό κρέας με κοτόπουλου και βάλτε φυτικές ίνες, όπως διάφορα λαχανικά. Αποφύγετε τις παχιές σάλτσες και θα έχετε ένα υπέροχο και ελαφρύ burger.

Μήπως θέλετε να φτιάξετε το αγαπημένο σας ντιπ, το γουακαμόλε; Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, αλλά, το 80 τοις εκατό των θερμίδων του προέρχεται από το λίπος. Και παρόλο που πρόκειται, για ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, δεν παύει να περιέχει αρκετές θερμίδες. Όταν λοιπόν, κάνετε γουακαμόλε, μπορείτε να κρατήσετε αυτή την κρεμώδη υφή και τα θρεπτικά συστατικά, αλλά να μειώσετε τις θερμίδες, αντικαθιστώντας τα δύο από τα τρία αβοκάντο με ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα και αλεσμένα φασόλια. Προσθέστε μια πινελιά από χυμό λάιμ, φρέσκες ​​ψιλοκομμένες ντομάτες, κόλιαντρο και σκόρδο, και κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

Η σαλάτα είναι ένα γεύμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, έτσι δεν είναι; Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας, γιατί μια παραδοσιακή σαλάτα του Καίσαρα, περιέχει πολύ ελαιόλαδο, μαγιονέζα,αυγά, παρμεζάνα και κρουτόν. Εάν φάτε μια τέτοια σαλάτα, σίγουρα θα πάρετε αρκετές θερμίδες. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να μειώσετε τις θερμίδες, χωρίς να χαθεί η γεύση. Απλά, φτιάξτε μια σάλτσα με γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, αντί της μαγιονέζας. Επίσης, μπορείτε να βάλετε λιγότερο ελαιόλαδο και περισσότερο χυμό λεμονιού, όπως και να αντικαταστήσετε τη παρμεζάνα με ένα κίτρινο τυρί που να έχει λιγότερα λιπαρά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.