WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 tips για να χάσετε βάρος χωρίς να μετράτε τις θερμίδες


1 Ιανουαρίου 2015

Όσο τρελό κι αν ακούγεται, μπορείτε να χάσετε πραγματικά βάρος, χωρίς να υπολογίζετε τις θερμίδες και αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο ίσως νομίζετε. Η απώλεια κιλών είναι μια ανηφορική μάχη για πολλούς, ακριβώς όπως και το κέρδος του βάρους μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους. Αν λοιπόν, ψάχνετε να χάσετε βάρος, ενώ έχετε μια πολυάσχολη ζωή, και δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να μετράτε θερμίδες, είναι πολύ εύκολο, εφόσον ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες.

  1. Τρώτε πολλά λαχανικά. Όταν τρώτε πολλά λαχανικά, περιορίζετε αυτόματα την κατανάλωση φαγητού και μπορεί εύκολα να χάσετε βάρος, χωρίς να υπολογίζετε τις θερμίδες. Σκεφτείτε το: Αν γεμίσετε το μισό πιάτο σας με λαχανικά, τότε δεν υπάρχει πολύς χώρος για άλλες τροφές. Επίσης, οι φυτικές ίνες που περιέχουν σας χορταίνουν και μειώνουν την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων.
  2. Τρώτε πρωινό. Αν δεν έχετε όρεξη όταν ξυπνάτε, δεν πειράζει, απλά τουλάχιστον φάτε κάτι ελαφρύ, όπως ένα φρούτο ή ένα smoothie. Το σημαντικό είναι να φάτε κάτι υγιεινό τουλάχιστον μέχρι μια ώρα, αφού έχετε σηκωθεί. Αυτό θα ενεργοποιήσει  τον μεταβολισμό σας και θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα.
  3. Μειώστε τη ζάχαρη στα ροφήματα σας. Πίνετε καφέ ή ακόμα και τσάι όλη την ημέρα; Καλά κάνετε, διότι η καφεΐνη μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας, αλλά όχι αν βάζετε ζάχαρη και κρέμα. Η ζάχαρη στα ροφήματα σας, μπορεί να σας προσθέσει κιλά χωρίς να το καταλάβετε. Επίσης, θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε την  υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά κρέμα γάλακτος. Άρα, αν δεν μπορείτε να πιείτε σκέτο τον καφέ σας ή το τσαί, χρησιμοποιήστε υποκατάστατα ζάχαρης.
  4. Προσθέστε μερικά Superfoods στη διατροφή σας. Τα  Superfoods, όπως, τα μούρα, τα καρύδα, το κακάο, το κατσαρό λάχανο, οι σπόροι chia , και λιναριού, είναι όλα καταπληκτικά για την απώλεια βάρους. Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το σώμα και επίσης, βοηθάνε στην καταπολέμηση των τοξινών, που μπορεί να οδηγήσουν στο να πάρετε κιλά. Επιπλέον, αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που έχει αποδειχθεί, ότι βοηθάνε  στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.
  5. Κάντε ένα πράσινο smoothie. Κάνοντας ένα πράσινο smoothie είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε εύκολα κιλά. Φτιάξτε ένα smoothie με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ορισμένα φρούτα, γάλα με χαμηλά λιπαρά και κανέλα για τη γεύση. Και θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.