WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μυστικά για να χάσετε τα κιλά των εορτών


5 Ιανουαρίου 2015

Η απώλεια βάρους φαίνεται να είναι στη πρώτη λίστα των στόχων σας, μετά τη Πρωτοχρονιά. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, ώστε να χάσετε κιλά μετά από τόσο φαγητό; Δείτε παρακάτω μερικά μυστικά, για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα κιλά των γιορτών.

Τρώτε τακτικά. Μπορεί τις γιορτές να φάγατε αρκετά, όμως δεν πρέπει τις επόμενες μέρες, να παραλείψετε τα γεύματα σας, γιατί αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον μεταβολισμό σας. Εάν δεν φάτε σωστά, τότε το σώμα σας θα μπορούσε να αρχίσει την αποθήκευση επιπλέον λίπους, για να κρατήσει την ενέργεια που χρειάζεται. Άρα, προσπαθήστε, μετά τις γιορτές, να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα που να είναι χαμηλά σε θερμίδες.

Μειώστε τις μερίδες σας. Είναι ένα απλό γεγονός: Τρώτε λιγότερο και θα χάσετε βάρος. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι τα εστιατόριο έχουν πολύ μεγαλύτερες μερίδες από τις κανονικές. Άρα, εάν τις ημέρες των γιορτών φάγατε αρκετά έξω, αρχίστε να μειώνετε τις μερίδες σας, ώστε να επανέλθετε στα κιλά που ήσασταν. Και για να αποκτήσετε αυτή η συνήθεια, χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο για τα γεύματα σας. Λιγότερος χώρος στο πιάτο σημαίνει μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Απαλλαγείτε από τις δίαιτες εξπρές. Μια δίαιτα που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους, κάνει το φαγητό έναν εχθρό, όχι ένα εργαλείο για την επιβίωση και την ευημερία. Αν ξαφνικά μειώσετε την πρόσληψη τροφής, το σώμα σας, επειδή είναι σχεδιασμένο για να επιβιώνει, θα επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό σας, ώστε να αποθηκεύσει  την ενέργεια πιο αποτελεσματικά. Και ενώ με μια δίαιτα εξπρές μπορεί να χάσετε τα κιλά πολύ γρήγορα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι μετά από καιρό θα τα ξαναπάρετε και θα αποθηκευτούν σε λίπος.

Κάντε ένα makeover στην κουζίνα σας. Μαζί με τον ερχομό του καινούριου έτους, ήρθε η στιγμή να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο σας. Ρίξτε μια ματιά, τι βλέπετε; Δύο βάζα μαγιονέζα, κρακεράκια, πολλά γλυκά, καρυκεύματα; Τώρα ανοίξτε τα ντουλάπια και κάντε μια ειλικρινή αξιολόγηση του τι έχετε την τάση να κρατήσετε και τι πρέπει να δώσετε σε φίλους, συγγενείς και σε άστεγους. Δώστε όσα τρόφιμα  πρόκειται να είναι ένας πειρασμός και θα σας παρεκκλίνουν από τους στόχους σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.