WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να σταματήσετε την εμμονή με το βάρος σας


28 Ιανουαρίου 2015

Με όλες τις δίαιτες της μόδας που αναδύονται συνέχεια, είναι λογικό να ανησυχείτε όλο και περισσότερο για το βάρος σας, και πολλές φορές αυτή η ανησυχία να καταλήξει σε εμμονή. Αυτό όμως, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής. Άρα, καλό είναι να βρείτε κάποιους έξυπνος τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε την εμμονή σας με τα κιλά.

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Μερικές φορές, ασχολείστε τόσο πολύ με τους αριθμούς της ζυγαριάς, που δεν βλέπετε την πραγματικότητα. Και ποια είναι; Ναι μπορεί να έχετε λίγα παχάκια εδώ και εκεί, αλλά κοιτάζοντας το σώμα σας στον καθρέφτη, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ό,τι έχετε ένα υγιές σώμα. Και άρα δεν χρειάζεται να ασχολείστε τόσο σχολαστικά με το βάρος σας.

Απολαύστε το φαγητό σας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε και απολαύσατε το γεύμα σας; Μην ξεχνάτε ότι σύνδεση του φαγητού με την οσμή, την όραση και τη γεύση μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι. Πάρτε τον χρόνο και απολαύστε την κάθε σας μπουκιά.

Ασκηθείτε για διασκέδαση. Η απώλεια βάρους είναι υποτίθεται μια αναζωογονητική εμπειρία, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο, αν όντως έχετε πολλά κιλά. Επίσης, η σωματική δραστηριότητα παίζει σημαντικό ρόλο, στην απώλεια βάρους, όμως πρέπει ταυτόχρονα να την απολαμβάνετε. Διαλέξτε μια δραστηριότητα που θα σας αρέσει, όπως μαθήματα χορού, περπάτημα, ή ένα σπορ και γενικά κάντε ό,τι σας κάνει να νιώθετε ζωντανούς και ευτυχισμένους.

Απολαύστε ένα κομμάτι. Οι πιο πολλοί που κάνετε δίαιτα, μπαίνετε σε μια διαδικασία να κόψετε εντελώς τις αγαπημένες σας τροφές, όπως τα γλυκά. Όμως, αυτό μπορεί να σας βασανίσει και να σας δημιουργήσει εμμονές. Ένα κομματάκι από την αγαπημένη σας σοκολάτα δεν θα σας βλάψει, ούτε θα σας προσθέσει κιλά, αρκεί να μην το παρακάνετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.