WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάστε βάρος σαν...άντρας!


4 Μαΐου 2015

553523b43024f71f241b44c60afa180eκαθετασ.jpg

Μπορεί εμείς οι γυναίκες να προσπαθούμε απεγνωσμένα, να χάσουμε βάρος και να μη βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα. Και ξαφνικά να ακούμε από έναν φίλο μας ή από τον σύντροφο μας, ότι έκοψε την μπύρα και έχασε 5 κιλά σε λίγες μέρες! Αυτό συμβαίνει γιατί, οι γυναίκες έχουν περισσότερο σωματικό λίπος, ενώ οι άντρες έχουν πιο πολύ μυϊκή μάζα, κάτι που τους βοηθάει να καίνε 30% περισσότερες θερμίδες από ό, τι οι γυναίκες.  Όμως, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, με τις κατάλληλες συμβουλές, θα αδυνατίσετε τόσο εύκολα, όσο και το αντίθετο φύλο.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες λαχταράνε τα γλυκά. Όμως, μια μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell διαπίστωσε, ότι οι γυναίκες αναζητούν γλυκά για να καλύψουν κάποια συναισθήματα τους, ενώ οι περισσότεροι άντρες στρέφονται αλλού, εκτός του φαγητού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούν πιο εύκολα να χάσουν κιλά. Αν λοιπόν, λαχταράτε ένα γλυκό, προσπαθήστε να φάτε ένα φρούτο, και εάν δεν μπορείτε να παραλείψετε το επιδόρπιο, δοκιμάστε μια κουταλιά και θα ικανοποιήσετε τους πόθους σας.

Όταν οι γυναίκες κάνουν δίαιτα, θα στερηθούν όλες  τις «απαγορευμένες τροφές» και θα ακολουθήσουν αυστηρά προγράμματα διατροφής, μέχρι να μην αντέχουν άλλο. Στη συνέχεια, όμως, θα υποκύψουν και θα πέσουν σαν πεινασμένοι λύκοι στο ψυγείο, καταναλώνοντας ότι βρουν μπροστά τους. Ενώ η προσέγγιση των ανδρών απέναντι στη διατροφή, είναι απλή και υγιής, γιατί όταν κάνουν δίαιτα τρώνε τα πάντα με μέτρο. Άρα, δεν χρειάζεται να απαγορεύετε στον εαυτό σας το αγαπημένο σας φαγητό, διότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το συναίσθημα της στέρησης. Αρχίστε να μειώνετε τις ποσότητες και να τρώτε λίγο από όλα, και θα διαπιστώστε ότι, θα χάσετε γρήγορα κιλά και χωρίς πισωγυρίσματα.

Αρχίστε τα βάρη. Όταν ένας άντρας πηγαίνει στο γυμναστήριο, θα πάει κατευθείαν στα βάρη, αντιθέτως μια γυναίκα θα προτιμήσει άλλες ασκήσεις, που δεν θα συμβάλλουν στη γρήγορη απώλεια κιλών. Αν θέλετε να δείτε το λίπος να μειώνετε, αρχίστε να σηκώνετε βάρη και μη φοβάστε ότι θα αποκτήσετε πολλούς μύες και θα φαίνεται άσκημο το σώμα σας, γιατί πρέπει να προπονηθείτε σαν αθλητές για να το πετύχετε. 

Οι άντρες δεν χρησιμοποιούν το φαγητό ως θεραπευτή. Οι περισσότερες γυναίκες, έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να είναι σε κατάθλιψη, γεγονός που τις ωθεί προς την υπερκατανάλωση τροφής. Συνήθως, όμως, ένα στραφείτε προς το φαγητό, για να νιώσετε χαρούμενες, μετά έχετε ενοχές, με αποτέλεσμα να πετυχαίνετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε. Η ευχαρίστηση που πηγάζει από τη τροφή είναι παροδική.

Οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό, να πάρουν ρεπό ή να βρουν χρόνο, για να περιποιηθούν τον εαυτό τους. Για πολλές, η μόνη πηγή ικανοποίησης και ανταμοιβής είναι τα τρόφιμα, διότι έχουν πάρα πολλά να σκεφτούν και να κάνουν μέσα στην ημέρα. Άρα, οι περισσότερες από εσάς, περιμένετε πως και πώς να έρθει το Σάββατο, για να πάτε για φαγητό με τις φίλες σας. Όμως, αυτή η συνήθεια θα σας προσθέσει κιλά ή θα σαμποτάρει την προσπάθεια απώλειας βάρους. Αρχίστε λοιπόν, από σήμερα να διαθέτετε 10 λεπτά την ημέρα για τον εαυτό σας, και κάντε ότι πραγματικά ευχαριστεί μόνο εσάς.