Το μυστικό για να φαίνεστε σαν 18!

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015

Κανένας δεν θέλει να γεράσει, αντ΄ αυτού όλοι θέλουμε να παραμείνουμε νέοι. Κι΄αν πιστεύετε ότι θα γεράσετε, αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα. Αν όμως, πιστεύετε ότι θα παραμείνετε νέες και ότι θα είστε για πάντα χρήσιμες στην κοινωνία, τότε το σώμα σας θα ανταποκριθεί ανάλογα. Το ελιξίριο της νιότης βρίσκεται μέσα σας και πρέπει να ψάξετε για να το βρείτε, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε νέοι, μόνο φροντίζοντας την εξωτερική μας εμφάνιση.

Η πραγματική πηγή της νεότητας είναι η πηγή της ευτυχίας και της ευημερίας. Η συνταγή αντι-γήρανσης είναι να αγαπάτε τη ζωή, να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να απολαμβάνετε όλες τις καινούριες εμπειρίες που εμφανίζονται μπροστά σας. Η χαρά που προέρχεται από το συναίσθημα, συνδέεται με τη δύναμη της ζωής. Μπορεί το δέρμα να μη λάμπει τόσο πολύ, όπως όταν ήσασταν 18, όμως εάν νιώθετε ζωντανές, τότε αυτό το συναίσθημα θα βγει και στο πρόσωπο σας. Από εσάς εξαρτάται, να αποφασίσετε τι σας κάνει να αισθάνεστε νέες και πώς θέλετε να εκφραστείτε. Αν η κόρη σας λέει «Μαμά, είσαι πολύ μεγάλη, για να φορέσεις αυτό ή για να κάνει αυτό», τότε η απάντηση σας πρέπει να είναι «Όχι, δεν είμαι!». Μάθετε την ικανότητα, του να απολαμβάνετε τη ζωή και την ελευθερία έκφρασης. Μπορείτε να σταματήσετε τον χρόνο, αρκεί να μην φοβάστε να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα. Δεν χρειάζεται να ξεχάσετε ότι είναι παλιό, αλλά δοκιμάστε και μια αλλαγή που θα σας ανανεώσει. Επίσης, να είστε ανοιχτές σε ότι καινούριο έρχεται. Για παράδειγμα, ακούγοντας τα νέα συγκροτήματα, θα μπορούσε να σας βοηθήσει, να είστε πάντα ενημερωμένες, με ότι συμβαίνει τώρα και να ανταλλάσσετε απόψεις με όλες τις ηλικίες.

Εκτός βέβαια από το μυαλό, καλό είναι να συνδυάζετε και τη σωματική άσκηση, για να νιώθετε πάντα σαν να είστε 20 ετών. Μια καλή επιλογή είναι η γιόγκα, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, με τη σταδιακή βελτίωση της σωματικής υγεία. Εάν δοκιμάσετε να κάνετε γιόγκα, θα δυναμώσετε την οστική σας πυκνότητα και τους μύες, θα βελτιώσετε τη στάση του σώματος, θα αναπνέετε καλύτερα, θα χαλαρώσετε, και θα αυξήσετε τη ζωτικότητά σας. Όλα αυτά, θα σας δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε την φυσική δραστηριότητα, που νομίζατε ότι, είχατε χάσει, λόγω ηλικίας. Και σε συνδυασμό με την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής, θα φαίνεστε αλλά και θα νιώθετε πάντα νέες και γεμάτες με ενέργεια, έτοιμες να ρουφήξετε τη ζωή.