WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάστε κιλά ανάλογα με τον σωματότυπο σας


11 Φεβρουαρίου 2015

0f7c70728fed75dcd14222ce2dd1975cκαθιετα.jpg

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι σώματος και μπορεί να έχετε ορισμένα ή όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε σωματότυπου ή ακόμα και έναν συνδυασμό και από τους τρεις. Ο τύπος σώματος καθορίζει που αποθηκεύετε το λίπος και εάν χάνετε εύκολα ή όχι βάρος. Άρα, αν εκμεταλλευτείτε σωστά τον σωματότυπο σας, θα χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Τι είναι ο σωματότυπος;

Ο καθορισμός του τύπου του σώματός σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να κατανοήσετε, εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Διότι μπορείτε να κάνετε ασκήσεις, για να στοχεύσετε στις προβληματικές περιοχές σας, όπου έχουν περισσότερο λίπος. Και επίσης, μπορείτε επίσης να διαλέξετε στο σωστό πρόγραμμα διατροφής για να συνεργαστεί με τον τύπο του σώματος που έχετε.

Είδη σωματότυπων και πώς να χάσετε κιλά.

Ενδόμορφος. Αν είστε ενδόμορφος τότε έχετε τη τάση να αποθηκεύετε λίπος στους γοφούς και στην περιφέρεια μέσης. Επίσης, έχετε έναν αργό μεταβολισμό και η απώλεια κιλών είναι ένας συνεχόμενος αγώνας για εσάς. Όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε, γιατί μπορείτε να καταπολεμήσετε τον σωματόπτυπο σας, τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, και κάνοντας αερόβιες ασκήσεις.

Μεσόμορφος. Οι μεσόμορφοι έχουν το πλεονέκτημα, ότι μπορούν να χάσουν βάρος και παράλληλα να διατηρήσουν ένα μυώδες σώμα. Εφόσον έχετε αυτόν τον τύπο σώματος μπορείτε να χάσετε εύκολα κιλά, αλλά και να τα πάρετε εξίσου γρήγορα, γι αυτό και είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να κάνετε σωματική άσκηση. Θα πρέπει να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που να συνδυάζει ασκήσεις ενδυνάμωσης και καρδιοαναπνευστικές προπονήσεις.

Εκτόμορφος. Όσοι έχετε αυτό τον σωματότυπο, είστε ψηλοί, λεπτοί και με γρήγορο μεταβολισμό. Δεν χρειάζεται άρα να χάσετε βάρος, αντιθέτως ο στόχος σας πρέπει να είναι η απόκτηση κιλών ή μυϊκής μάζας. Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι το κλειδί, απλά καλό είναι να αποφεύγετε την έντονη σε ένταση προπόνηση και να επικεντρωθείτε περισσότερο στις ασκήσεις με βάρη. Εάν πρέπει να αποκτήστε βάρος καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν διαιτολόγο, ώστε να φτιάξετε το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής.

Ανεξάρτητα από το αν έχετε έναν από τους τύπους σώματος ή έναν συνδυασμό και των τριών, είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθείτε σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, που περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Και να ασκήστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, είτε στο γυμναστήριο, είτε κάνοντας το αγαπημένο σας άθλημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.