WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να αλλάξετε τις ανθυγιεινές διατροφικές σας συνήθειες


20 Φεβρουαρίου 2015

4c3ca7a5c5b253fef5c58f181d48fb54καθετα.jpg

Σε πολλούς οι κακές διατροφικές συνήθειες έχουν έχουν αναπτυχθεί από την παιδική ηλικία, και η αλλαγή τους είναι πολύ δύσκολη.  Όμως, η τροφή δεν είναι εχθρός μας και πρέπει να νιώθετε όμορφα, κάθε φορά που σηκώνεστε από το τραπέζι. Με τη βοήθεια αυτών των 5 τρόπων, θα αλλάξετε για πάντα και με ευκολία τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, και θα νιώσετε πολύ καλύτερα σε χρόνο μηδέν!

Ένας από τους πρώτους τρόπους να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, είναι να συνειδητοποιήσετε, ότι αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Πολλές διατροφικές συμπεριφορές διδάσκονται σε πολύ νεαρή ηλικία και ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να τις απαρνηθείτε. Αντί λοιπόν, να προσπαθείτε να αλλάξετε τα πάντα με τη μια, κάντε τις αλλαγές σιγά σιγά. Αρχίστε για παράδειγμα με το να περιορίσετε τα τηγανητά σε μια ή δυο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την τρέχουσα διατροφή σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα κάθε φορά, παρά σε όλα μαζί.

Κρατήστε μια θετική στάση. Ακριβώς όπως πρέπει να βλέπετε τη ζωή θετικά, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζετε και την επιλογή υγιεινών τροφών. Σίγουρα μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, ειδικά αν δεν είναι κάτι που έχετε συνηθίσει. Αντί όμως να ασχολείστε με όσα δεν θα φάτε, σκεφτείτε όλα α νόστιμα φαγητά που μπορείτε να καταναλώσετε. Διατηρώντας μια θετική στάση, θα είναι πιο πιθανό να παραμείνετε σταθεροί στις υγιεινές επιλογές.

Πρέπει να έχετε υπομονή και με την πάροδο του χρόνου θα έρθει η αλλαγή. Σκεφτείτε τον λόγο που θέλετε να κάνετε αυτή την αλλαγή. Είναι επειδή θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα και να έχετε περισσότερη ενέργεια; Ή μήπως επειδή θέλετε να φαίνεστε καλύτερα στα ρούχα σας; Όποιος και αν είναι ο λόγος, να τον φέρνετε στο μυαλό σας κάθε φορά που πάτε να παραστρατίσετε, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι σας.

Είναι σημαντικό να ορίσετε εφικτούς και χρονικά ρεαλιστικούς στόχους. Αν βλέπετε ότι, δεν μπορείτε να πετύχετε τον στόχο που έχετε ορίσει, τότε αλλάξτε τον και θέσετε έναν μικρότερο, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη σας. Ένα παράδειγμα είναι, να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων, προσθέτοντας ένα στο πρωινό γεύμα τρεις ημέρες την εβδομάδα για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Μερικές φορές ο μόνος τρόπος που σας αποτρέπει από την κατανάλωση των ανθυγιεινών τροφίμων, είναι να τα κρατήσετε απλά έξω από το σπίτι σας. Να μην τα έχετε σε κοινή θέα, ώστε να φύγουν και από το μυαλό σας. Δεν υπάρχει πιο δελεαστικό, από το να έχετε την αγαπημένη σας σοκολάτα να κάθεται στο ντουλάπι της κουζίνας. Μία αδύναμη στιγμή να έρθει και ξαφνικά θα πιάσετε τον εαυτό σας, να την καταβροχθίζει! Αντ 'αυτού, εφοδιάστε τα ντουλάπια και το ψυγείο με υγιεινές τροφές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.