WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να σταματήσετε τη νυχτερινή υπερφαγία


26 Φεβρουαρίου 2015

2e37b20acf4a8c79bd6d34a7753fc4f1οριζ1.jpg

Μήπως το βράδυ σας πιάνει μια λιγούρα και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο μπολ με το παγωτό ή σε μια λαχταριστή πίτσα;  Αυτή όμως, η συνήθεια μπορεί να είναι μοιραία και να σας προσθέσει κιλά. Επίσης, μελέτες δείχνουν, ότι όσοι τρώνε αργά το βράδυ καταναλώνουν κατά μέσο όρο 400 θερμίδες παραπάνω, από εκείνους που δεν το κάνουν. Δεν είναι όμως, μόνο ο αριθμός των θερμίδων, έχει σχέση και το είδος του βραδινού φαγητού, που συνήθως είναι σνακ πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Πως θα μπορέσετε να σταματήσετε την νυχτερινή υπερφαγία;

Καταρχήν, πολλοί από εσάς είστε τόσο απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας που παραλείπετε το πρωινό ή το μεσημεριανό γεύμα. Άρα μέχρι το βράδυ έχετε στη κυριολεξία λιμοκτονήσει. Επίσης, ενώ έχετε φάει το βραδινό σας γεύμα, έχετε τη συνήθεια να τσιμπολογάτε κάτι μπροστά στη τηλεόραση, με αποτέλεσμα να πάρετε αρκετά κιλά, χωρίς να το καταλάβετε. Δεν χρειάζεται να διακόψετε, απότομα αυτή σας τη ρουτίνα, αλλά μπορείτε να αρχίσετε να τσιμπάτε κάτι υγιεινό, όπως είναι καρότα και αγγούρια ή ένα με δύο φρούτα.

Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετά υγρά μέσα στην ημέρα. Αν είστε ενυδατωμένοι, θα μειωθούν οι νυχτερινές σας λιγούρες. Δεν χρειάζεται να πίνετε μόνο νερό, αλλά μπορείτε να πιείτε τσάι και αναψυκτικά με υποκατάστατα ζάχαρης ή σόδα, που θα σας βοηθήσουν να μείνετε ενυδατωμένοι μέχρι το βράδυ.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωινό, που να περιέχει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, γιατί θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες. Επίσης, ένα υγιεινό πρωινό θα αυξήσει τα επίπεδα λεπτίνης, μιας ορμόνης που δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας και δεν κάνετε εισβολή στο ψυγείο μέσα στα μεσάνυχτα.

Αν ο πειρασμός για να τρώτε αργά το βράδυ είναι συχνός, προσπαθήστε να δημιουργήσετε νέες συνήθειες, για να αντικαταστήσετε αυτή σας την ανάγκη. Μια χρήσιμη στρατηγική για να μην ανοίξετε το ψυγείο αργά το βράδυ, είναι αφού έχετε τελειώσει το δείπνο, να πλύνετε τα πιάτα και να απομακρυνθείτε από τη κουζίνα, σβήνοντας τα φώτα. Εάν η κουζίνα σας έχει πόρτα, κλείστε την, ώστε να δώσετε σήμα στον εγκέφαλο ότι αυτό το δωμάτιο είναι πλέον κλειστό για την υπόλοιπη νύχτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.