WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αδυνατίστε με βότανα...


24 Μαρτίου 2015

Δεν χρειάζεται να σας πω, ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν στην απώλεια βάρους, όπως το επίπεδο δραστηριότης, η τρέχουσα κατάσταση υγείας σας, η ηλικία και πολλοί άλλοι. Όμως, αν βάλετε στη καθημερινή σας διατροφή μερικά από τα παρακάτω βότανα, θα βοηθήσετε στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια ώθηση στον μεταβολισμό σας.

Λουίζα. Η λουίζα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας και αυξάνει την διούρηση, έτσι ώστε να κάνει πιο εύκολη την απώλεια βάρους. Επίσης, αυτό το βότανο ενδείκνυται για όσους έχουν κατακράτηση υγρών και νιώθουν φούσκωμα χωρίς λόγο. Να είστε προσεκτικοί όσοι έχετε υπόταση, γιατί σε μεγάλη δόση μπορεί να ρίξει τη πίεση.

Σπιρουλίνα. Η σπιρουλίνα είναι ένα βότανο με πολλές θρεπτικές ουσίες, μια από αυτές είναι και το GLA, ένα λιπαρό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στα επίπεδα της ινσουλίνης.  Αυτό έχει ως συνέπεια στη μείωση του βάρους.

Γκουαρανά. Έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Επίσης, συμβάλει στην τόνωση του νευρικού συστήματος και έτσι σας βοηθάει να μην καταναλώνετε φαγητό λόγω άγχους ή έντασης.

Πικραλίδες. Η πικραλίδα είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα στην Ελλάδα και μπορεί να σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την υπερκατανάλωση τροφής. Επίσης, επιβραδύνει τη πέψη και καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες.

Τσουκνίδα.  Τα φύλλα της τσουκνίδας είναι είναι εξαιρετικά θρεπτικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Α. Επίσης, η τσουκνίδα βοηθάει στον καθαρισμό του αίματος και στην απώλεια κιλών.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα βότανα δεν είναι μαγικά και δεν μπορούν από μόνα τους να διώξουν τα κιλά. Απλά, θα πρέπει να τα εντάξετε ως συμπλήρωμα σε μια ισορροπημένη διατροφή, την οποία ακολουθείτε για να χάσετε βάρος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.