WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 σημάδια ότι έχετε υγιή σχέση με το φαγητό


1 Απριλίου 2015

Το φαγητό δεν είναι εχθρός, αλλά φίλος μας και ένας από τους πιο χρήσιμους! Όταν είστε άρρωστοι, αναρρώνετε πιο γρήγορα αν τρώτε σωστά. Νιώθετε ευεξία και γεμάτοι ενέργεια εφόσον τρώτε υγιεινά. Το φαγητό λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και θα πρέπει όλοι μας να έχουμε μια υγιή σχέση μαζί του. Παρακάτω θα δείτε, αν και εσείς έχετε μια σωστή σχέση με τις τροφές που καταναλώνετε.

Δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία, να απολαμβάνει τροφές οι οποίες δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Μια υγιής σχέση με το φαγητό είναι όταν αποφεύγετε τα «ψεύτικα» τρόφιμα και αναζητάτε θρεπτικά πυκνά τρόφιμα, που βρίσκονται στη φύση.

Μπορείτε να φάτε σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Όταν κάθεστε να φάτε, βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε χαλαροί. Το φαγητό πρέπει να το απολαμβάνετε και να μην αποσπάται η προσοχή σας.  Αν χρειαστεί κλείστε τη τηλεόραση και βάλτε μακριά όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αν μπορέσετε να τρώτε και να νιώθετε χαλαροί, τότε το σώμα σας θα εστιάσει όλη την ενέργεια στη διαδικασία της πέψης και στην αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών.

Μια υγιή σχέση με το φαγητό προϋποθέτει και τη σωστή κατάποση. Αναπνεύστε βαθιά. Πάρτε το χρόνο σας και να υπενθυμίστε στον εαυτό σας, ότι δεν υπάρχει βιασύνη. Όταν επιβραδύνετε την αναπνοή σας, μπορείτε επίσης, να επιβραδύνετε και το μυαλό σας. Σε αυτήν την χαλαρή και χαρούμενη διάθεση, μπορείτε να πάρετε το χρόνο για να απολαύσετε το φαγητό σας και να θυμάστε να μασάτε σωστά.

Αν θέλετε να χάσετε κιλά, πρέπει να επικεντρωθείτε στην πρόοδο και όχι στη τελειότητα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνετε λάθη, να φάτε κάτι παραπάνω, αλλά δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Μάθετε από τα λάθη σας και προχωρήστε μπροστά. Το κλειδί δεν είναι να αποφύγετε τα λάθη, αλλά να μάθετε από αυτά.

Όταν είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, έχετε και μια καλή σχέση με αυτό που τρώτε. Το φαγητό που έχετε μπροστά σας, πρέπει να το σέβεστε και να απολαμβάνετε τη κάθε μπουκιά. Η σχέση με το φαγητό είναι μια σχέση σεβασμού και αγάπης, όχι εξάρτησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.