WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 λόγοι που δεν έχετε λεπτές γάμπες


24 Μαΐου 2015

Πολλές αναρωτιέστε την αιτία που δεν έχετε αδύνατες γάμπες, ενώ μπορεί τα κιλά σας να είναι φυσιολογικά. Για να σας λυθούν οι απορίες, θα δείτε μερικούς λόγους που κάνουν τις γάμπες σας να φαίνονται πρησμένες. Και αν ανακαλύψετε την αιτία, ίσως μπορέσετε να αλλάξετε και το αποτέλεσμα.

Αύξηση βάρους. Καθώς το βάρος αυξάνεται, αποθηκεύεται λίπος και στα πόδια, έτσι ώστε πολλές φορές οι γάμπες να παχαίνουν και να μην φαίνονται ωραίες. Αν χάσετε κιλά και κάνετε άσκηση θα αδυνατίσει όλο το κάτω μέρος των ποδιών σας. Δοκιμάστε  το σχοινάκι, το τρέξιμο και τα άλματα.

Γενετική. Αν ένας από τους γονείς σας έχει μεγάλες γάμπες, τότε πιθανώς να τις κληρονομήσετε και εσείς. Σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορείτε να αλλάξετε την κληρονομικότητα σας, αλλά, μπορείτε να στρέψετε την προσοχή της προπόνησης σας στις γάμπες σας.

Κατακράτηση υγρών. Μια ξαφνική αλλαγή στο σχήμα της γάμπας σας, μπορεί να οφείλεται στην κατακράτηση υγρών, είτε λόγω της αυξημένης πρόσληψης νατρίου ή λόγω εγκυμοσύνης. Η εγκυμοσύνη συχνά συνοδεύεται από κακή κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον όγκο στις γάμπες σας. Κάποιες ειδικές κάλτσες, μπορεί να βοηθήσουν, ανακουφίζοντας το πρήξιμο. Αν η αύξηση του όγκου οφείλεται στο αλάτι, τότε πρέπει να βελτιώσετε τη διατροφή σας, μειώνοντας τη πρόσληψη νατρίου.

Φάρμακα. Τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, και οι ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στα πόδια σας. Αν δείτε ότι οι γάμπες σας πρήζονται πολύ, τότε μιλήστε με τον γιατρό σας για τυχόν παρενέργειες και μήπως σας αλλάξει το σκεύασμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.