WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία


2 Μαΐου 2015

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ενώ τα κάνετε καθημερινά, μπορεί να μη γνωρίζετε ότι κάνουν κακό στην υγεία σας. Δείτε παρακάτω μερικές συνήθειες που θα σας κάνουν κακό αν δεν τις σταματήσετε ή περιορίσετε.  

Σταυρώνετε τα πόδια σας. Πόσο κακό είναι αυτό; Αν πιστεύετε ότι αυτή η στάση μπορεί να προκαλέσει φλέβες και κιρσούς, κακώς το πιστεύετε, γιατί η εμφάνιση τους βασίζεται αποκλειστικά σε παράγοντες της κληρονομικότητας. Αυτό που πρέπει να σας ανησυχεί, είναι το πόσο πολύ κάθεστε. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει, ότι η καθιστική ζωή σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και διαβήτη, μεταξύ άλλων ζητημάτων υγείας. Βασικά, όσες περισσότερες ώρες κάθεστε, τόσο πιο γρήγορα θα εμφανίσετε προβλήματα υγείας. Βέβαια είναι σχεδόν αδύνατο να αποφεύγετε να μην είστε καθιστοί πολλές ώρες, όμως μπορείτε να κάνετε συχνά διαλείμματα, με το να σηκώνεστε, ιδίως όταν βρίσκεστε στο γραφείο.

Δαγκώνετε τα νύχια σας. Δεν είναι τρομερό, αλλά δεν είναι και ακίνδυνο. Εκτός ότι αυτή η συνήθεια χαλάει το σχήμα των νυχιών σας, μπορεί να οδηγήσει και σε λοιμώξεις, εξαιτίας των βακτηρίων του στόματος. Ποια είναι η λύση; Αν το δάγκωμα σχετίζεται με το άγχος, τότε  να ανακαλύψετε την αιτία που σας προκαλεί στρες. Επίσης, το μανικιούρ μπορεί να είναι μια καλή επιλογή ώστε να σταματήσετε να δαγκώνετε τα νύχια σας, γιατί μπορεί να μη θέλετε να τα χαλάσετε.

Σπάσιμο των αρθρώσεων. Πολλοί έχετε τη συνήθεια να σπάτε τις αρθρώσεις των δαχτύλων. Αυτή η συνήθεια εάν γίνεται συνέχεια, τότε μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους συνδέσμους των αρθρώσεων των χεριών σας και να οδηγήσει μέχρι και σε αρθρίτιδα. Και αυτή η συνήθεια σχετίζεται με το άγχος, άρα για να τη σταματήσετε, πρέπει να βρείτε άλλον τρόπο χαλάρωσης και αποσυμπίεσης.

Στέλνετε συνέχεια μηνύματα από το κινητό. Είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να την ελαττώσετε, αν όχι να τη σταματήσετε. Τα κινητά εκπέμπουν ένα μήκος κύματος φωτός που καταστέλλει τη μελατονίνη (ορμόνη παράγει το σώμα σας για την προώθηση του ύπνου), καθιστώντας πιο δύσκολο να σας πάρει ο ύπνος. Επίσης, η χρόνια καταστολή της μελατονίνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, και του προστάτη. Η λύση είναι να περιορίσετε τη χρήση του κινητού και γενικά όλων των ηλεκτρονικών συσκευών, κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η παράλειψη του πρωινού. Είναι γνωστό, ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και η παράλειψη του θα στερήσει από το σώμα την ενέργεια που χρειάζεται, για το ξεκίνημα της ημέρας. Επιπλέον, αν δεν τρώτε πρωινό μπορεί να πεινάσετε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, άρα να φάτε πολύ και να πάρετε κιλά. Ξεκινήστε λοιπόν, την ημέρα σας με ένα υγιεινό πρωινό και θα διαπιστώσετε, ότι θα είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας και θα έχετε ενέργεια και ευεξία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.