WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να έχετε ενέργεια όλη μέρα


2 Ιουνίου 2015

aa850bccbeb3fb736021f423bfc0c66eκαθετα.jpg

Ας το παραδεχτούμε, είμαστε σε μια ενεργειακή κρίση. Ως κοινωνία, είμαστε συνεχώς απασχολημένοι και ενώ χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις, οι κακές διατροφικές συνήθειες, συμβάλλουν στο αντίθετο. Άρα, ένας βασικό τρόπος για να διορθώσουμε  το έλλειμμα της ενέργειας μας είναι το πώς τρώμε. Οι σωστοί συνδυασμοί τροφίμων μπορεί να μας δώσουν μια ώθηση. Ακολουθήστε αυτές τις στρατηγικές, για να μεγιστοποιήσετε την ενέργεια σας.

Τρώτε συχνά. Τρώγοντας κάθε 3-4 ώρες μπορεί να βοηθήσετε στην ενεργοποίηση μεταβολισμού, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην πρόληψη του τσιμπολογήματος, που οδηγεί σε αύξηση βάρους. Αν μάθετε να κάνετε μικρά γεύματα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποκτάτε περισσότερη ενέργεια και τροφοδοτείτε το σώμα σας με τα απαραίτητα καύσιμα.

Τρώτε ελαφρά. Δεν πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες μερίδες, γιατί μετά θα νιώθετε φουσκωμένοι και δεν θα είστε αποδοτικοί στην δουλειά σας. Άρα, κρατήστε στο μυαλό σας τις μικρές μερίδες και μη μένετε νηστικοί πάνω από τρεις ώρες, ώστε να νιώθετε πλήρεις και να μην είστε υποτονικοί.

Ισορροπήστε το πιάτο σας. Ένα ισορροπημένο γεύμα περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και μια μικρή ποσότητα των υγιών λιπών. Εάν υιοθετήσετε αυτόν τον συνδυασμό στα γεύματα σας, θα έχετε μια διαρκή ενέργεια.

Μην παραλείψετε τα σνακ. Πιάστε ένα μήλο και μια χούφτα ξηρούς καρπούς, καρότα και τυρί, ή γιαούρτι και φρέσκα μούρα. Λάβετε υπόψη ότι, τα σνακ δεν έχουν σκοπό να σας φουσκώσουν, αλλά να σας κρατήσουν πλήρεις και γεμάτοι ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.