WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 λόγοι για να τρώτε πρωινό κάθε μέρα


15 Μαΐου 2015

b06db7991e092acbcd842ce2dea8029bκαθετα.jpg

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους αναμφισβήτητα δεν πρέπει ποτέ να το παραλείπετε. Όμως, πολλοί από εμάς δεν τρώμε πρωινό, χωρίς να δίνουμε σημασία στις αρνητικές συνέπειες, που μπορεί αυτή η επιλογή να έχει για την υγεία μας. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώτε πρωινό.

Το πρωινό βελτιώνει καθημερινά την υγεία σας. Έχοντας ένα υγιεινό πρωινό κάθε μέρα, βοηθά στη ρύθμιση του επιπέδου της ινσουλίνης, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη και τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε ένα υγιεινό πρωινό, ώστε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας σας. Ένα καλό πρωινό θέτει τις βάσεις για μια καλή διάθεση. Ένας μεγάλος αριθμός μελετών έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση όλη την ημέρα. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια υγιεινή επιλογή, όπως ασπράδια αυγών, δημητριακά ολικής άλεσης και γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά, για να κρατήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας υψηλά.

Ενισχύει τον μεταβολισμό σας. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για να τρώτε πρωινό καθημερινά, είναι γιατί δίνει στον μεταβολισμό σας μια ώθηση. Άρα, είναι απαραίτητο αν θέλετε να έχετε έναν ενεργό μεταβολισμό. Οι μελέτες δείχνουν, ότι όσοι δεν τρώνε πρωινό, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα, έτσι αποκτούν βάρος γρηγορότερα.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε το πρωινό σας. Αν έχετε τη συνήθεια να παίρνετε πρωινό σε καθημερινή βάση, τότε μπορείτε να χάσετε βάρος πιο εύκολα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε τις τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά.

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία. Ένα από τα πιο θαυμάσια οφέλη για την υγεία, που παρέχει το πρωινό, είναι ότι βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Αυτό σημαίνει, ότι είστε σε εγρήγορση, σκέφτεστε καλύτερα και είστε αποτελεσματικοί στη δουλειά σας. Μόλις λοιπόν, ξυπνήσετε κάντε μια ομελέτα ή πιείτε ένα φλιτζάνι γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης και θα έχετε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σας βοηθάει να τρώτε υγιεινά όλη την ημέρα. Όταν καταναλώνετε ένα υγιεινό πρωινό, σας κρατά χορτάτους για περισσότερο χρόνο και βοηθάει ώστε να μην υποπέσετε σε υπερκατανάλωση τροφής. Αν νιώθετε ότι πεινάτε μετά από το πρωινό σας γεύμα, δείτε μήπως κάνετε ανθυγιεινές επιλογές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.