WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Home design tips για να χάσετε κιλά!


18 Μαΐου 2015

03f8d39da43911bafac0f08e8f4d8601καθαθα.jpg

Μήπως το σπίτι σας αντανακλά μια υγιεινή ζωή; Ή προσπαθείτε να χάσετε βάρος σε ένα σπίτι που επικρατεί το χάος; Αν έχετε επιλέξει το δεύτερο, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να χάσετε κιλά. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μερικές γρήγορες ιδέες σχεδιασμού για το σπίτι σας, που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε πιο γρήγορα την απώλεια κιλών.

Καταρχήν μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τα πάντα με τη μία. Η καλύτερη επιλογή είναι να γράψετε μια λίστα με ένα ή δύο πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε μέσα στο σπίτι, για να διευκολύνετε την προσπάθεια σας να χάσετε βάρος.

Αρχίστε με τη σωστή τοποθέτηση των τροφίμων. Μπορεί να έχετε ήδη ένα μπολ με φρούτα στην κουζίνα σας. Αλλά, μήπως στο τέλος τα πετάτε γιατί σαπίζουν; Αν ναι, τότε η φρουτιέρα σας μπορεί να είναι σε λάθος μέρος. Είναι σημαντικό να τη τοποθετήσετε κάπου με εύκολη πρόσβαση  και να φαίνεται, γιατί με αυτό τον τρόπο θα δείτε μεγάλη διαφορά.  Σε μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με τις αλλαγές των συνηθειών για την απώλεια βάρους, διαπίστωσαν ότι όταν κάποιοι άνθρωποι έβαλαν τα φρούτα σε εμφανές σημείο μέσα στο σπίτι, έχασαν πιο εύκολα τα κιλά.

Βάλτε έναν πίνακα ανακοινώσεων. Η θέσπιση στόχων αποτελεί ένα μέρος της υγιεινής  διατροφής. Αν αρχίσετε και τους γράφετε κιόλας μπορεί να τους πετύχετε πιο εύκολα. Ένας πίνακας όπου θα μπορείτε να σημειώνετε τους στόχους σας, ώστε να τους βλέπετε κάθε μέρα, μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος.

Αφήστε τον μπάγκο της κουζίνας καθαρό. Ένας πάγκος όπου στοιβάζονται τσιπς, γλυκά,  κουτιά δημητριακών, τσάντες, παιχνίδια και άλλα δεν βοηθάει τις προσπάθειες σας. Αντ αυτού ένας καλά οργανωμένος πάγκος με μαγειρικά σκεύη, ένα μπλέντερ για την δημιουργία υγιών smoothies, ένα μπολ με φρούτα στο μπροστινό μέρος και κάποια υγιεινά σνακ, θα συμβάλει ώστε να κάνετε πιο σωστές επιλογές.

Φτιάξτε τα ράφια της κουζίνας. Τα ράφια σας μπορεί να είναι η αρχή του τέλους στην προσπάθεια να χάσετε βάρος. Αλλάξετε τα αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Βάλτε τις υγιεινές τροφές στο μπροστινό μέρος και αγοράστε μικρότερα πιάτα.

Βγάλτε το βάζο των μπισκότων που έχετε στο σαλόνι. Αγαπάτε αυτό το βάζο. Καταλαβαίνω. Αλλά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι πολύ δελεαστικό για να το κρατήσετε στο τραπέζι του σαλονιού σας. Δοκιμάστε να βάλετε κάτι άλλο εκτός από μπισκότα, για να μην έχετε τον πειρασμό συνέχεια μπροστά σας.

Τώρα που κρύψατε το μπολ με τα  μπισκότα, μπορείτε να έχετε σε εμφανές μέρος πιο υγιεινές τροφές, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως σας. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να τα καταναλώνετε πιο εύκολα, αντί να τρώτε γλυκά.

Δημιουργείστε ένα υπνοδωμάτιο που να σας προκαλεί ύπνο. Μια ξεκούραστη νύχτα μπορεί να σας βοηθήσει, να κάνετε καλύτερες επιλογές τροφίμων κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες. Λοιπόν, τι πρέπει να αλλάξει στην κρεβατοκάμαρά σας;  

  • Μην έχετε ηλεκτρονικές συσκευές, άρα μετακινήστε τους υπολογιστές στην κουζίνα ή σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.
  • Ελαχιστοποιήστε το φως, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης.
  • Κρατήστε ένα σπρέι λεβάντα κοντά στο κρεβάτι σας. Οι  ειδικοί πιστεύουν ότι οι καταπραϋντικές ιδιότητες αυτού του αιθέριου ελαίου, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.