WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 συνήθειες που σας γερνάνε!


5 Ιουνίου 2015

Μήπως είστε στη δεκαετία των '20 και των '30, αλλά νιώθετε μια κούραση σαν να είστε πάνω από 50 ετών; Πρέπει να γνωρίζετε, ότι όλο και περισσότερες νέες γυναίκες νιώθουν αλλά και φαίνονται, ότι είναι μεγαλύτερες σε ηλικία. Και όλο αυτό οφείλεται στο άγχος, στις κακές διατροφικές επιλογές και σε έναν γενικά τρόπο ζωής που προάγει τη γήρανση. Εδώ είναι μερικές συνήθειες που γερνάνε το μυαλό και το σώμα.

Είστε εθισμένες στη τεχνολογία. Εάν κάθεστε όλο το βράδυ στέλνοντας μηνύματα από το κινητό ή σερφάροντας στον υπολογιστή, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η συνήθεια θα καταστρέψει τη στάση σας. Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες ενηλίκων νεαρής ηλικίας, που έστελναν καθημερινά μηνύματα από το κινητό τους. Οι περισσότεροι ανέφεραν προβλήματα με τον λαιμό, τα χέρια και μερικοί εμφάνισαν καμπούρα. Σαφώς μια άσκημη στάση σώματος σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες από την πραγματική σας ηλικία. Και επειδή είναι λίγο δύσκολο να απαρνηθείτε τη τεχνολογία, μπορείτε να αρχίζετε να παρατηρείτε στη στάση σας, ώστε να μην καμπουριάζετε και να είστε πάντα με ίσια πλάτη.

Τρώτε πολλές επεξεργασμένες τροφές. Πατάκια, σοκολάτες, μπισκότα, τηγανητά, και άλλα πολλά μπορεί να σας προσθέσουν κιλά και να σας προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Υιοθετήστε λοιπόν, μια υγιεινή διατροφή και θα διαπιστώσετε τα θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στον οργανισμό σας αλλά και στην εξωτερική σας εμφάνιση.

Δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε ήταν τελευταία φορά που μιλήσατε για τα συναισθήματα σας. Είναι σημαντικό για την υγεία σας να επικοινωνείτε  όχι μόνο με τη φωνή, αλλά και με τις εκφράσεις του προσώπου, δηλαδή με τα μάτια και τη γλώσσα του σώματος. Η ποιοτική επαφή συμβάλει στη  νοητική, συναισθηματική και σωματική υγεία και όλο αυτό έχει θετική επίδραση στην εμφάνιση σας. Με λίγα λόγια, βάλτε στην άκρη το smartphone σας και περάστε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας άτομα.  Όχι μόνο θα σας κάνει να νιώσετε πολύ όμορφα, αλλά μια μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι ο ελεύθερος χρόνος με έναν φίλο ή συνάδελφο, όπου μοιράζεστε τα συναισθήματα σας, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και να σας χαρίσει ευεξία.

Δεν δίνετε σημασία στον ήλιο και τις επιδράσεις του. Μήπως κάθεστε ώρες κάτω από τον ήλιο ή κάνετε solarium με σκοπό να μαυρίσετε; Δυστυχώς η υπερβολική έκθεση γερνάει την επιδερμίδα.  Όσο πιο πολύ ακτινοβολία παίρνετε, τόσες πιο πολλές ρυτίδες και σκούρες κηλίδες θα κάνετε. Διαλέξτε ένα καλό αντηλιακό και σταματήστε την εμμονή με το μαύρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.