WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διαλογισμός: Γιατί αξίζει να υπάρχει στη ζωή σας;


14 Ιουνίου 2015

5c48064e612de717d6f6207beca4cee9καθετα.jpg

Μήπως με το που ακούτε τη λέξη διαλογισμός, σας έρχονται στο μυαλό άνθρωποι που κάθονται με τις ώρες οκλαδόν και κοιτάζουν το κενό; Αν ναι, τότε κάνετε λάθος, γιατί ο διαλογισμός είναι κάτι περισσότερο από αυτό, είναι μια τέχνη του πνεύματος, που μπορεί ο καθένας να μάθει. Ειλικρινά, ο διαλογισμός μπορεί να σας διδάξει πολλά και να σας αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο. Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν για να μπείτε και εσείς στον κόσμο του διαλογισμού.

Αν μάθετε να διαλογίζεστε, θα γίνετε πιο προσεκτικοί σε ότι και αν πρέπει να διεκπεραιώσετε. Αυτό συμβαίνει, γιατί μαθαίνετε να επικεντρώνεστε στην αναπνοή σας και να διώχνετε μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Ίσως καθημερινά το μυαλό σας σκέφτεται διάφορα πράγματα, όμως με τον διαλογισμό θα μάθετε να το ελέγχεται.

Λίγο στρες στη ζωή δεν κάνει κακό, ίσα ίσα μπορεί να γίνει και δημιουργικό. Όμως, το πολύ άγχος είναι τοξικό και επιζήμιο, τόσο για την υγεία σας όσο και για την ψυχική σας ευεξία. Αν δεν είστε σε θέση να το καταπολεμήσετε και σας κατακλύζει όλο και περισσότερο, ο διαλογισμός είναι μια καλή ευκαιρία για να απαλλαγείτε από αυτό. Είναι μια ήσυχη ώρα που θα πρέπει να αφιερώσετε στον εαυτό σας κάθε μέρα. Χρησιμοποιώντας την αναπνοή σας, αδειάζετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα σας. Το άγχος δεν πρόκειται να φύγει αυτόματα, αλλά θα παρατηρήσετε μια μείωση του στρες σας καθώς περνάνε οι μέρες. Απλά κλείνοντας τα μάτια σας και έχοντας μια σταθερά αναπνοή, αυτό έχει μια τεράστια θετική επίδραση, ειδικά όταν έχετε να αντιμετωπίσετε πολλά και καθημερινά προβλήματα.

Επίσης, κάνοντας διαλογισμό, αποκτάτε μεγαλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων σας. Όταν είστε χαρούμενοι, θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας ελεύθερα. Την ίδια στιγμή, μπορεί να θέλετε να εκφράσετε το ίδιο ελεύθερα και τα συναισθήματα του θυμού και της θλίψης. Και φυσικά είναι καλό να εκφράζετε αυτό που νιώθετε, όμως κάποιες φορές χρειάζεται και έλεγχος. Ο διαλογισμός σας δίνει την ευκαιρία να το πετύχετε αυτό. Όσο πιο πολλή διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να αντιδράτε με δεξιοτεχνία στις στρεσογόνες καταστάσεις και δεν θα σας πιάνει πανικός.

Ο διαλογισμός σας βοηθάει να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις στη ζωή σας. Καθώς αποκτάτε περισσότερη επίγνωση των σκέψεων σας, των ενεργειών σας, και των συναισθημάτων σας, θα παρατηρήσετε, ότι θα αποφασίζετε πιο σωστά.

Η ζωή δεν είναι ένας μαραθώνιος. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε για τα πάντα, γιατί μπορεί να χάσετε πράγματα, που θα το μετανιώσετε αργότερα. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τον γρήγορο ρυθμό που ζείτε. Θα αποκτήσετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε τη ζωή και να μην την προσπερνάτε.

Και αν ακόμα διερωτάστε ποιος ο λόγο για να μυηθείτε στον διαλογισμό, σκεφτείτε ότι, αν μη τι άλλο, θα μάθετε κάτι νέο. Ο διαλογισμός είναι μια ικανότητα, και όπως κάθε δεξιότητα, παίρνει πολλή πρακτική και τη συγκέντρωση. Είναι πάντα χρήσιμο να μαθαίνετε νέες δεξιότητες στη ζωή σας. Επίσης, μαθαίνοντας πώς να διαλογίζεστε, συμβάλετε στην ανάπτυξη του μυαλού σας. Και να θυμάστε, δεν πρόκειται για έναν διαγωνισμό. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος. Δεν είναι μια θρησκευτική τεχνική που μόνο οι Βουδιστές ή οι Ινδουιστές μπορούν να διεκπεραιώσουν, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που μόνο ευημερία θα σας προσφέρει. Βρείτε λοιπόν, ένα ήσυχο χώρο στο σπίτι ή στη φύση και αδειάστε όλες σας τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.