WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές πρέπει να τρώνε οι γυναίκες για ορμονική ισορροπία


19 Αυγούστου 2015

1fe650e4c3d6a411261fd14b0f26e2b1kaueyw.jpg

Αυτό που θα φάτε ρυθμίζει πολλές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης την έκκριση ορισμένων ορμονών. Η διατροφή μπορεί πραγματικά, να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Παρακάτω θα δείτε ποιες τροφές, συμβάλουν, ώστε να διατηρήσετε μια ορμονική ισορροπία. Οι πιο νέες γυναίκες θα βρουν ιδέες για να έχουν καλύτερη διάθεση, κυρίως κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, ενώ οι μεγαλύτερες σε ηλικία θα δουν, πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Πουλερικά, λιπαρά ψάρια, και πρωτεΐνη σόγιας. Όλες αυτές οι πηγές πρωτεΐνης κάνουν πολλά περισσότερα, από απλά να ενισχύουν τον μυϊκό ιστό. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες χάνουν περισσότερο βάρος, όταν το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης τους προέρχεται από αυτά τα συστατικά. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν, ότι η κατανάλωση τροφίμων σόγιας μπορεί επίσης, να βοηθήσει στην ανακούφιση των εξάψεων, αν και χρειάζονται περεταίρω έρευνες. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, σαρδέλες, επίσης προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και τους διάφορους τύπους καρκίνου.

Μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι μπορεί να καταπολεμήσουν τα υπερβολικά οιστρογόνα, και έτσι να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Η περίσσεια οιστρογόνων μπορεί να συμβεί πριν από την εμμηνόπαυση στις γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η έλλειψη βιταμίνης Β μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της κατάθλιψης. Οι γυναίκες από όλες τις ηλικίες πρέπει να καταναλώνουν τροφές που να περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος, όπως βοδινό κρέας και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Καλό είναι να αποφεύγετε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα και trans λιπαρά οξέα. Και αυτό γιατί εκτός ότι θα έχετε καλύτερη υγεία, θα μπορέσετε να μειώσετε τις εξάψεις, όσες βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση. Μια μελέτη από περίπου 17.000 γυναίκες διαπίστωσε, ότι εκείνες που έτρωγαν κυρίως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, ανέφεραν λιγότερα περιστατικά με εξάψεις.

Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, καλό είναι να επιλέγετε σύνθετους υδατάνθρακες και να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Γιατί παρά το γεγονός ότι είναι μια εύκολη επιλογή, δεν θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τροφές, όπως, πατατάκια, κριτσίνια και κονσερβοποιημένα προϊόντα, περιέχουν συχνά υψηλές ποσότητες νατρίου, προκαλώντας φούσκωμα και δυσφορία. Άρα, να προτιμάτε τροφές ολικής άλεσης, όπως μαύρο ψωμί και ρύζι ή δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.