WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απρόσμενες αλλαγές στο σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη


28 Σεπτεμβρίου 2015

1c2516557add8349cff64ff675cc73eeκαθετα.jpg

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν, ότι η εγκυμοσύνη αλλάζει τη ζωή για πάντα. Οι αλλαγές αφορούν τόσο το σώμα σας όσο και τις συνήθειες σας, αλλά, υπάρχουν και κάποιες που συμβαίνουν μετά τον τοκετό, που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε και θα μάθετε παρακάτω. 

Εάν μετά την εγκυμοσύνη έχει μειωθεί η διάθεση σας για σεξ, δεν είστε οι μόνες. Πολλές γυναίκες θέλουν τον χρόνο τους, γιατί στην αρχή είναι επικεντρωμένες στο μωράκι και δεν ασχολούνται με τον εαυτό τους. Επίσης, τη συγκεκριμένη περίοδο τα επίπεδα των οιστρογόνων είναι αυξημένα, όμως μετά τον τοκετό πέφτουν απότομα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η λίμπιντο. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε, γιατί με τον καιρό όλα θα επανέλθουν στον φυσιολογικό τους ρυθμό.

Μήπως με το που γεννήσετε, περιμένετε ότι η κοιλιά σας θα επιστρέψει αμέσως στο φυσιολογικό μέγεθος; Λοιπόν δεν είναι και τόσο εύκολο. Καταρχήν πρέπει να σκεφτείτε, ότι για να φουσκώσει η κοιλιά σας χρειάστηκαν να περάσουν αρκετοί μήνες, άρα για να αποκτήσετε και πάλι το αρχικό σας σώμα, πρέπει να έχετε υπομονή και να επικεντρωθείτε στον στόχο σας, γιατί τίποτα δεν συμβαίνει εν μια νυκτί.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλο το σώμα δέχεται πολλές αλλαγές και αυτές αφορούν και τα πόδια σας. Και τι εννοώ με αυτό; Συνήθως όταν είστε έγκυες έχετε ένα μικρό πρήξιμο στα πόδια, το οποίο μετά τη γέννηση του μωρού φεύγει, αλλά, μπορεί να αλλάξει το μέγεθος που φοράτε στα παπούτσια. Αυτό συμβαίνει κυρίως, αν έχετε πάρει αρκετά κιλά κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης και τα πόδια σας έχουν δεχτεί μεγάλη πίεση. Το πρόσθετο βάρος μπορεί να ισοπεδώσει τη καμάρα και έτσι να χρειάζεστε ένα επιπλέον νούμερο στα παπούτσια σας.

Από την αρχή που είστε έγκυες μέχρι και τον τοκετό θα δείτε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και πλούσια. Γιατί ενώ φυσιολογικά πρέπει να χάνετε 100 περίπου τρίχες την ημέρα, κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης χάνετε 30 τρίχες λιγότερες. Και όλα αυτά γίνονται εξαιτίας των οιστρογόνων που αυξάνονται, ώστε να κρατάνε το μωρό σας υγιές. Όμως, όλα κάποτε τελειώνουν, έτσι με το που καλωσορίσετε το μωρό σας, θα αποχαιρετίσετε και την ογκώδη κοτσίδα σας, αφού θα βλέπετε τα μαλλιά σας σταδιακά να πέφτουν. Αυτή απώλεια δεν έχει σχέση με έλλειψη βιταμινών ή άλλων θρεπτικών συστατικών, αντ αυτού είναι απόλυτα φυσιολογική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.