WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφικές συνήθειες ανθρώπων που σπάνια νιώθουν κουρασμένοι


10 Δεκεμβρίου 2015

ec4836a72b5594c165846b2bbdb290e9καθευα.jpg

Ξυπνάτε το πρωί και πάτε στη δουλειά, όμως καθώς περνάνε οι ώρες νιώθετε μια εξάντληση. Αν και δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη δίαιτα που να εγγυάται ότι θα ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι με ενέργεια, ωστόσο αν κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφίμων και ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα νιώσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι.

Ξυπνήστε το σώμα σας με ένα καλό πρωινό. Ακόμα και αν δεν πεθαίνετε από τη πείνα, είναι σημαντικό να ξεκινάτε την ημέρα σας τρώγοντας πρωινό, ώστε να δώσετε ενέργεια στον εγκέφαλο σας και γενικά σε όλο το σώμα σας. Δεν χρειάζεται να φάτε ένα μεγάλο γεύμα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών, όπως είναι ένα μπολ με δημητριακά ολικής άλεσης και γάλα με χαμηλά λιπαρά. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες θα αναπληρώσουν τα αποθέματα ενέργειας και θα κρατήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Ενώ η πρωτεΐνη θα σας παρέχει το αίσθημα πληρότητας και ενέργειας. Ο συνδυασμός και των δύο εγγυάται μια παραγωγική ημέρα.

Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας. Τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, όπως οι ντομάτες, οι φράουλες, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και άλλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες ενώ ταυτόχρονα προωθούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και σας παρέχουν ενέργεια για όλη την ημέρα.

Αρχίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ψάρια, διότι είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μειώνουν τις φλεγμονές και ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων βελτιώνει τη διάθεση, τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, που μπορεί να αυξήσει την εστίαση και την ενέργειά σας.

Αν μάθετε να κάνετε σωστά το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων, τότε θα έχετε ενέργεια και δεν θα νιώθετε ότι πεινάτε. Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των σνακ, γιατί διαφορετικά μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Θα πρέπει να συνδυάζετε τους σύνθετους υδατάνθρακες με άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη, ώστε να κρατάτε το επίπεδο της ενέργειας σας σταθερό. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι με φρούτα, κράκερ ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο, ή ένα μείγμα από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.